Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 41
  • 152
  • 0

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Nie mam extra sim ,ani e-sima.Fizyczna karta jest zainstalowana w telefonie

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 682
  • 2854
  • 15

@j131 Pewnie było ale 7 stron wątku... Ciężko się przebić. To wygląda na to,  że wg informacji prasowych powinno działać...

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6622
  • 27154
  • 217

@atlas_cudownapisał(-a)

@j131 Pewnie było ale 7 stron wątku... Ciężko się przebić. To wygląda na to,  że wg informacji prasowych powinno działać...

Jest gorzej. To nie informacje prasowe,to twarda empiria. U mnie działa cały czas normalnie, OP też miał OK, dopiero niedawno przestało działać, na co Orange reaguje wyparciem. Dziwna sytuacja, bez dostępu do konta klienta nic więcej chyba się nie wymyśli.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 682
  • 2854
  • 15

@j131 Pewnie tak jest. Miałem być złośliwy i napisać co sądzę o iPhone,  ale napiszę tylko tyle, że na Android działa ... jak zwykle:)

• 41
  • 152
  • 0

na IPhone działa tylko że karta innego operatora.Orange ewidentnie coś zrobił tylko sam nie wie co.

• 6622
  • 27154
  • 217

No ale u mnie właśnie na iPhone działa. Co prawda starszy model, bo 11 pro max, ale aktualizacje cały czas dostaje. System iOS 18.1.1.

• 41
  • 152
  • 0

Niestety będę chyba musiał opuścić Orange.Pewnie czeka mnie walka o rozwiązanie umowy przed czasem.Po świętach zadzwonię do urzędu ochrony konsumenta i przedstawię im sytuację 

• 6622
  • 27154
  • 217

@Legion12napisał(-a)

na IPhone działa tylko że karta innego operatora.Orange ewidentnie coś zrobił tylko sam nie wie co.

Jedyne mogło skasować tę funkcjonalność, to wygenerowanie ekstra eSIM dla twojego konta... Może się któremuś konsultantowi palec omsknął i faktycznie ci to cudo wygenerował? Spekulować można, że mogło się to wydarzyć w kontekście jakiejś innej interakcji, lub bez interakcji zupełnie. Nie ma jak tego sprawdzić.

• 41
  • 152
  • 0

Różne rzeczy mogły się wydarzyć .Tak jak piszesz nie ma jak tego sprawdzić .Zobaczę co mi Orange odpowie jak wyślę oficjalne pismo o rozwiązanie umowy i przeniesienie numeru do innego operatora

• 6622
  • 27154
  • 217

Tylko jeżeli masz pakiet Love, to nie da się rozwiązać umowy na jeden element. Cała umowa jest rozwiązywana, na wszystkie usługi.