Blokowanie przychodzących SMS gdzie nadawcą jest nazwa a nie numer

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2205
  • 16750
  • 3

@Lilienne , przerabiałem zgody na koncie w trakcie testów aplikacji MO i Nowego Mój Orange. Nigdy nie było większego bałaganu i braku synchronizacji tych zgód pomiędzy aplikacją a kontem webowym jak wtedy. Kilka razy zdarzyło się tak, że musiałem zweryfikować, czy mój wybór braku zgody jest w stanie nienaruszonym. Niestety, trzeba było ustawiać ponownie. Kuszenie rabatami jest chytrą zagrywką ze strony kogokolwiek.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 94
  • 340
  • 0

W MO jest też tak że co zmianę zgody to lepiej zapisać bo jak na niższej wyskoczy okno z kilkoma pozycjami np do posiadanych numerów anuluje ono poprzednie niezapisane jeszcze zmiany

Boję się że to właśnie ludzie posiadający abonament mają te zgody włączone wszystkie bo przy zawieraniu umowy. Jak czytam wydaje się że rabat za zgody dotyczy tylko pozycji wyrazenia zgody na komunikację elektroniczną od Orange,  a to min. Propozycje umów, faktury,  czy zawierane umowy.

• 2205
  • 16750
  • 3

@Lilienne , te partnerskie z Orange są najgorsze i trzeba uważać. Ostatnio byłem nękany z wyrażeniem zgody, by ewentualne wykupione pakiety u ich partnerów mogły być doliczone do wspólnego rachunku w pakiecie OL. To samo z próbką głosu. Jak już złapie Max, to nie ma zmiłuj. System ma zapisane i nie wiem, czy odwołanie zgody odniesie skutek.

• 94
  • 340
  • 0

Mnie kazano zaznaczyć łączenie usług orange na wspolnym rachunku ale jak rozdziele Orange Love już to wyłączę tą zgodę, bo nie wiem co ona da ale do usług na kartę nic nie powinna mieć. Poza tym wyłącze chyba i kontakt elektroniczny bo żadne faktury nie będą przychodziły do mnie z racji rozwiazania Orange Love. 

Te zgody są tak skonstruowane że nie wiem co oznaczaja niektóre szczególnie na co zezwalaja im te wymagane bo rozumiem ze jak zaznaczę nie przy w celu realizacji usług to wyłączą mi numery. 

Próbki głosu, śledzenie internetu, profilowanie, przekazywanie numerów, spam marketingowy to juz nieporozumienie jakieś. Szkoda ze nie wyłaczylam ich kilka lat temu jak wmanewrowali mojego dziadka w niekorzystną umowę bo im było lepiej. 

• 2205
  • 16750
  • 3

@Lilienne , jak masz wątpliwości, to porozmawiaj jutro na czacie. Każda umowa jest obwarowana zapisami, w których promocja i rabaty mają znaczenie. Ty najlepiej wiesz, jak jest skonstruowana Twoja umowa i detale zapisów mają znaczenie.

• 707
  • 2478
  • 3

Screenshot 2025-12-14 at 22-08-17 .png

Jeśli chodzi ci o tą zgodę to ta zgoda tą zgodę lepiej mieć włączoną, zwłaszcza gdy się ogarnia reklamacje.

Ciekawe czy w tym są też przerwy w sprawie nadajników

• 94
  • 340
  • 0

Nie miałam jej włączonej a reklamacja przeszła bo zglaszając jest zgoda na jednorazowy kontakt w celu realizacji zgłoszenia.

• 2205
  • 16750
  • 3

@Windowv2 , reklamacje dotyczą przerw w działaniu bodajże dłuższych niż 72 h, ale tak ja miałem zapisane. Wydaje mi się, że regulamin świadczenia usług multimedialnych zmniejszył już do 48 h, ale tego nie sprawdzałem. Na zasadzie plotki...wydaje mi się😀