Blokowane połączenia aplikacji i gier w LTE

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 9
  • 0

Super rozwiązanie problemu, nie wierzę.... Jest przecież jeszcze prostsze, może jedynie trochę droższe rozwiązanie. Można kupić internet mobilny u innego operatora, używać od razu bez problemów i sprawdzać co jakiś czas czy na Orange będzie też działać i wtedy zrezygnować z usług innego operatora i znowu korzystać z usług Orange za które płacimy;))))

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 28
  • 0

Również uważam, że jest to "super rozwiązanie". W ramach konieczności to aktywowałem, ale tak nie powinno być, że muszę dopłacać do tego, aby usługa za którą i tak sporo płacę działała poprawnie...

Do końca umowy zostało mi kilka miesięcy i zaufanie wobec Orange zostało tak mocno nadszarpnięte, że zamierzam zainteresować się ofertą innych sieci. 

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 28
  • 0

jak wygląda sytuacja z pingiem w cs2 podczas używania tego cudownego VPNa?

• 37
  • 28
  • 0

Normalnie, zero zmian. Max 25. 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

@maciekx94napisał(-a)

Normalnie, zero zmian. Max 25. 

Bo to nie jest żaden VPN. Za kilka złotych miesięcznie macie w tej usłudze swoje własne, unikalne, publiczne IP. 

Zespół Nasz Orange
  • 3268
  • 13814
  • 73

Obserwowaliśmy ten temat od samego początku i postanowiliśmy, że zgłosimy go do analizy. Skontaktowaliśmy się też z niektórymi z Was w PW, abyście bliżej opisali swój problem - dziękujemy. To bardzo pomogło 💪, bo właśnie otrzymaliśmy informacje, że problem nie powinien już występować. Sprawdźcie.

Jeśli jednak coś nie działa...

Wyłączcie urządzenie na powiedzmy 5 minut i włączcie je ponownie, żeby karta zalogowała się ponownie do sieci. Gdyby z czymś był jeszcze jakiś problem - napiszcie w tym temacie.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Dzień dobry, w orange flex nadal mam ten sam problem 

• 37
  • 28
  • 0

Dziękuję za interwencję - wszystko i wszędzie działa, nie ma już żadnych problemów. Dziękuję.

Mam jednak spory żal do Orange, ponieważ przez miesiąc zgłaszania tego problemu ciągle otrzymywałem informację zwrotną, że to u mnie jest coś nie tak i ciągle wmawiano mi (nam), że to wina sprzętowa. Potem przyjmowane zgłoszenia były nawet anulowane, co wskazywał status w aplikacji Mój Orange... Cóż. Najważniejsze, że działa. 

• 37
  • 28
  • 0

Ponawiam temat - problem wrócił... Coś niebywałego...

Zrobiłem całą procedurę - od zmian punktów dostępów, resetowania routera, wszystko. I NIE DZIAŁA.

Nie zamierzam ponownie płacić za aktywację Orange VPN, bo to już jest parodia, abym dopłacał za problemy po stronie operatora... Bardzo prosiłbym @Wojciech , aby ponownie się temu przyjrzeć. Z tego co zaobserwowałem, pozostałym osobom również to wróciło...