Światełko w tunelu

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

Z polubień nic nie wyczytałem, więc jutro sam się przekonam. Myślałem, że podbudujecie moje prozaiczne ( nie dla technicznych ) wątpliwości 🤔

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

Światełko w tunelu

@bronzub  poczekaj co zaproponują technicy. Ja bym pomyślał o listwie teletechnicznej. Bezpiecznie, estetycznie i myszy zglupieją, bo dziury zasłonięte.

Mocuje się to prosto, nawet do elewacji 

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@agat13 , już mnie podbudowałeś 😀 Dziękuję, bo Twój rówieśnik, a mój brat, to by się wyśmiał, że pierdołami się przejmuję. Dostałby w pysk...znowu😀 

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

Najpierw otrzymałem smsa, że o konkretnej godzinie przyjedzie technik, a po przyjeździe cyknąłem fotkę. Najpierw jednak zrobiliśmy obchód. Z jednej mufy nie mógł się podłączyć, bo coś tam trzeba było zespawać, to podłączył z drugiej. W sumie ok. 160 m. kabla mu poszło. Ze smartfonem w ręku zmierzył odległość i chociaż padało niezbyt mocno, to od 9:05 u mnie pod bramą, wyjechał dokładnie za pięć dwunasta😀. Dwa testy jego i dwa moje, a konfigurację przed jakąś chwilą dokonałem sam i laptop polączony już ze światłowodem.

11:4011:4011:4011:40
14:1514:1514:1714:17

• 430
  • 1555
  • 4

Światełko w tunelu

No i super 🙂

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2843
  • 12105
  • 74

Światełko w tunelu

Zdaje się,  że masz ipv4 za NAT'em. Ja bym się pozbył IPv6, ale co kto lubi 🙂

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@ketrasaArturnapisał(-a)

@bronzub nie chcę Cię rozczarować i bardzo bym życzył Tobie, abyś uzyskał internet światłowodowy. Z SMS -a wynika, że jeszcze budowa trwa, a oddanie inwestycji może się ciągnąć jeszcze kilka miesięcy. Dobrze by było się dowiedzieć, kto buduje linię światłowodową, bo wygląda to na projekt dofinansowany. Mam nadzieję, że się mylę i upragniony internet będziesz miał w krótkim czasie.

@ketrasaArtur , w porównaniu z kłopotami wielu klientów Orange, ja po tylu latach czekania...doczekałem się. Chyba miałem farta😀 Technik przyznał mi się sam, że zbytnia ingerencja w jego zakres prac nie skłaniała go do empatycznego podejścia, a ze mną, jak z dzieckiem...za rączkę i do baru😊 Dzisiaj miał jeszcze kilku klientów do podłączenia. Bystry, młody (26l) i to chyba jego największe atuty. 

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@atlas_cudownapisał(-a)

@atlas_cudow , w konfiguracji FB6 mam usunąć? Co to zmieni? Bo ja się na tym nie znam.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Światełko w tunelu

@bronzub  gratuluję dobrego wyboru internetu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2843
  • 12105
  • 74

Światełko w tunelu

@bronzubnapisał(-a)

@atlas_cudownapisał(-a)

@atlas_cudow , w konfiguracji FB6 mam usunąć? Co to zmieni? Bo ja się na tym nie znam.

Ja bym zostawił tylko publiczne IPv4. Jeżeli masz kamery, piec, klimę albo inne usługi do których chcesz mieć zdalny dostęp to posiadanie ipv4 znacznie ułatwia sprawę.