Światełko w tunelu

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 431
  • 1557
  • 4

Światełko w tunelu

Może się uda wywalczyć 🙂 odległość pomiędzy blokiem a tam gdzie jest studzienka PŚO to 1.5 km. + ciekawi mnie to 🙂

• 2159
  • 16479
  • 3

Światełko w tunelu

@deestnapisał(-a)

No tam PŚO też szybko robi. Dzisiaj ciągnęli rury pomiędzy drogą. Trochę tam pomagałem robotnikom, mają następnie podłączać budynki 🙂

@deest , spójrz, jak wygląda to z mojego doświadczenia😀 A to tylko fragmencik z formularzy, bo na niektóre wogóle nie było odzewu😀

Rok 2023Rok 2023

• 431
  • 1557
  • 4

Światełko w tunelu

Tak samo. Może ktoś doprowadzi w 2026. Choć może tylko B2B

• 2159
  • 16479
  • 3

Światełko w tunelu

@deest , do mnie skrótami typu B2B nie mów. Mogę tylko przypuszczać, że to niepełny światłowód, a o którym dopiero się doczytałem przy okazji inwestycji u mnie. Zawsze myślałem, że w pojęciu światłowód funkcjonuje tylko nazwa FTTH😀 Więc co to jest ten skrót B2B, bo ja bym Ci zaproponował skorzystanie z występu w teleturnieju The Floor w TVN. Tam też oglądałem jedną z rywalizacji o znaczenie skrótów. Młodzi wiekowo zawodnicy nie znali wszystkich skrótów, a ja bezbłędnie odczytałem wszystkie😊 A tutaj nie wiem, więc poległem 🤗🤔😀

• 431
  • 1557
  • 4

Światełko w tunelu

@bronzubnapisał(-a)

@deest , do mnie skrótami typu B2B nie mów. Mogę tylko przypuszczać, że to niepełny światłowód, a o którym dopiero się doczytałem przy okazji inwestycji u mnie. Zawsze myślałem, że w pojęciu światłowód funkcjonuje tylko nazwa FTTH😀 Więc co to jest ten skrót B2B, bo ja bym Ci zaproponował skorzystanie z występu w teleturnieju The Floor w TVN. Tam też oglądałem jedną z rywalizacji o znaczenie skrótów. Młodzi wiekowo zawodnicy nie znali wszystkich skrótów, a ja bezbłędnie odczytałem wszystkie😊 A tutaj nie wiem, więc poległem 🤗🤔😀

B2B jest to umowa pomiędzy przedsiębiorcami. 

• 431
  • 1557
  • 4

Światełko w tunelu

U mnie dzisiaj lokals dawał ulotki do skrzynek ze nowe prędkości dodali. Niby 49 zł za 700/200 Mbps na umowie bezterminowej. Znaczy i tak pewnie przejde do Orange po wcześniejszych męczarniach (jak oczywiście światłowód Orange będzie). Ogółem internet mają w miarę dobry, tylko mają tragiczne sprzęt. Największym plusem lokalsa to na pewno cena - i dlatego ciężko konkurować Orange (też samo przyłączenie światłowodów do klientów końcowych jest drogie, bo pomiędzy Data Center Orange a miastem jest 90 km)

• 2159
  • 16479
  • 3

Światełko w tunelu

@deest u Ciebie ulotki rozdawali, a u mnie od razu telefonicznie handlowiec rozpytywał mnie, cy jestem chętny na światłowód i miałem dać odpowiedź na TAK jako potwierdzenie. No i ruszyło z kopyta😊