Światełko w tunelu

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2160
  • 16490
  • 3

Światełko w tunelu

@j131 , jest, jak jest i ten iluzoryczny przypadek, jaki sobie zafundowałem, nie zmieni niczego, prócz brania wszelkich uwag do siebie😊 Jak dożyję, to w 2027r. będzie tylko światłowód bez telefonu "stacjonarnego". Tak to też określiłem we wpisach. Przynajmniej czegoś nowego się na stare lata nauczę, a i nie zbiednieję. Jak czytam, ile forumowicze płacą, to jestem "w ogonie" płatności 😀 Krytykę biorę na klatę ale i tak Cię lubię za wiedzę😀 Pozdrawiam😊

@atlas_cudow też Ci dziękuję za pocieszenie, czyli nie taki diabeł straszny, jak go malują😊

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8697
  • 35155
  • 293

Światełko w tunelu

🤐

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2851
  • 12157
  • 75

Światełko w tunelu

@bronzubTo żadne pocieszenie tylko fakt. Gdyby tak to było, że że 2-3 routery to max obok siebie, to co mają powiedzieć ludzie w blokach? Tam lista spotów wi-fi może być naprawdę długa.  Oczywiście na 2.4Ghz lista kanałów jest dość krótka, ale na 5Ghz jest już dużo luźniej:)

• 2160
  • 16490
  • 3

Światełko w tunelu

@atlas_cudow , Ty wiesz, że można mi namieszać w głowie? Czy możliwości BTS-a w mojej, pobliskiej lokalizacji może co nieco rozjaśnić mój umysł? Ja tego nie kumam, ale czy te informacje, które jakimś cudem skopiowałem przy okazji czytania czyjegoś posta można mi przełożyć na język robola?

Identyfikator stacji w UKE BT26414

Informacje o stacji bazowej ID 54282 (31282N!) ale nie wiem, czy gdzieś ma być jakaś kropka, albo przecinek. Jaki to ma wpływ na jakość transmisji danych w tej konkretnej lokalizacji? 

• 2851
  • 12157
  • 75

Światełko w tunelu

Troszkę nie rozumiem o Co pytasz. Numery stacji tzw eNodeID to rzeczywisty nr stacji. ID stacji to też jakiś tam nr ale może się odnosić to stacji która ma pozwolenia, ale jeszcze nie nadaje.  W każdym razie nie wiem dlaczego w ogóle tym się zajmujesz? 

• 2160
  • 16490
  • 3

Światełko w tunelu

@atlas_cudow , aaaa, bo ciekawość i chęć poszerzenia horyzontów myślowych zwyciężyła 😀 Widzę BTS-a z domu😊

• 2851
  • 12157
  • 75

Światełko w tunelu

Jasne. Jeżeli chodzi o telefony VoIP to nie mam żadnej wiedzy. Chyba nawet na żywo nigdy nie widziałem takiego telefonu:)  . Natomiast jeżeli jeżeli chodzi ogólnie o sieci to ja np jestem zwolennikiem więcej niż jednego WAN.

• 2160
  • 16490
  • 3

Światełko w tunelu

@janio1napisał(-a)

@bronzub Jak chcesz oglądać TV Orange przez przeglądarkę to zainstaluj z Google Play przeglądarkę Open Browser TV Web Browser. To jedyna która pozwala na oglądanie przez stronę.  Inne przeglądarki nie pozwalają przez stronę internetową oglądać. Próbowałem wiele. Wpisz adres https://tvgo.orange.pl , nr klienta, kod poufny i powinno odbierać. Ja w taki sposób korzystam na swoim Google TV Streamer. Wiadomo że jest to TV dla urządzeń mobilnych więc okrojona ilość kanałów, ale teraz jest promocja na pakiet komfortowy za darmo na dwa tygodnie.

@janio1 , info zwrotne. Przeglądarka na tv nie pozwala komfortowo surfować po zasobach. Nie jest z tych trzech ikon kompatybilna prawdopodobnie na smartfon. Nawigacja suwakiem, czy jak kto woli, wektorem jest uciążliwa tak samo, jak ekran z klawiszami. Zbyt dużo czasu trzeba temu poświęcać. Wydaje mi się, że interfejs jest z tego powodu wkurzający. Specjalnie dodałem wszystkie kanały do ulubionych. Jest ich 32. Są zacięcia, zaś badanie wszystkich funkcjonalności z powodu suwaka mija się z celem, bo czas gra rolę, by poznać dogłębnie. Odinstalowałem na telewizorze i testy będą na zainstalowanej oryginalnie przeglądarce. Wkurza wpisywanie kodów za każdym razem, gdy chce się zmienić kanał. Najciekawszy moment, który mnie zaintrygował, to Orange Ekspert. Wypożyczenie na 48h i prepaid do zapłaty a jest za zero zł? Ciekawy misz-masz, bo reszta, wiadomo, ma kłódeczki😊 Niedzielne nudy i oto skrót z testów z Open Browser:

20251019_113034.jpg20251019_114106.jpg20251019_114246.jpg20251019_132538.jpg20251019_132907.jpg20251019_135157.jpg20251019_135612.jpg20251019_135628.jpg20251019_140638.jpg

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Światełko w tunelu

@bronzub 

Masz rację. Oglądanie przez przeglądarkę jest mało wygodne. Zmiana kanałów uciążliwa. Podałem tylko taka alternatywę dla sprawdzenia. Ja jej używam tylko dlatego że na razie nie mogę uruchomić na swoim Google TV Streamer aplikacji Orange TV. Stara umowa. Czekam do zakończenia żeby podpisać nową na Extra TV. Obecnie korzystam z uprzejmości mojej córki z aplikacji Play Now telewizji od Play. Mam jednak ograniczenia do kanałów Polsatu i tematycznych TVP z powodu że nie jestem na światłowodzie Play. Dlatego żeby np. obejrzeć Polsat News korzystam z Orange TV przez przeglądarkę Open Browser. Tak sprawa wygląda. Może już w grudniu uda mi się zmienić umowę na nową z możliwością korzystania z aplikacji Orange TV wtedy przeglądarka nie będzie mi przydatna.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8697
  • 35155
  • 293

Światełko w tunelu

@bronzub:
Mnie w kontekście tych eksperymentów interesuje odpowiedź na dwa pytania:
1). Jakość obrazu w trybie Orange TV GO, przez przeglądarkę, w porównaniu do jakości obrazu (na tym samym TV, na tym samym kanale) przez aplikację Orange TV. [aplikacji Orange TV GO nie powinieneś móc zainstalować na telewizorze/przystawce]
2). Sprawdzenie czy dostęp "przez przeglądarkę" działa z "obcej" sieci WiFi. Powinien działać.