- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
Piszę z takim pytaniem czy ktoś może miał podobny problem.
W roku 2021 na mojego tate był pakiet orange love na którym było:
- Internet (do 20mb/s)
- telefon stacjonarny
- telewizja
- 3 numery komórkowe,
Po jego śmierci moja mama przepisała to na siebie w salonie ale usłyszała ze nie da sie tego wszystkiego przenieść i Pani założyła jej nowy pakiet który miał: Internet, telewizję, tel stacjonarny i tylko 1 (nowy do tego) numer komórkowy. Na stare umowie zostały 2numery które są do dziś na czas nieokreśliony i dalej na tate.
Pytanie brzmi czy da się jakos przenieść te 2 numery (zachowując je a nie tworząc nowe) do pakietu orange love który ma moja mama? Wtedy bym wrócił do punktu wyjścia i rabaty by się ponaliczały. Pewnie jest opcja usunąć te 2 stare i kupić 2 nowe abonamenty ale szkoda numerów gdyż są podane wszędzie (konta, bank...)
Dodatkowo mam jeszcze jedną ciekawą sprawę. Niedługo będzie robiony w mojej okolicy internet światłowodowy. Czy mając już umówę orange love która ma te wyżej wymienione rzeczy i własnie jest na czas nieokreślony, da się zmienić internet kablowy (na kablu telefonicznym) na światłowód w tym pakiecie? czy wtedy jakis inny pakiet będzie lub nie.
W razie pytań jestem otwarty zeby coś dopowiedziec.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O aktualne oferty dla ciebie musisz pytać operatora, tu nikt nic pewnego ci nie podpowie bo to się zmienia jak w kalejdoskopie.
ALE: Love się skończył, raczej może być problem z przedłużeniem/modyfikacją. Raczej zaoferują umowę według nowych zasad. W nich istotna nowość to brak telefonu stacjonarnego. Chyba że masz POTS, to wtedy nie wiem ale też raczej nie, IMHO.
Dostępność usług sprawdzisz wpisując swój adres na stronie orange.
Umowy na nieboszczyka są automatycznie rozwiązywane z chwilą śmierci. Numery się nie dziedziczą, ale operator umożliwia zwykle w takich wypadkach ich zachowanie - musisz o tym porozmawiać z operatorem.
Światłowód będzie dostępny do zamówienia kiedy zostanie wykonany i udostępniony operatorowi w jego bazie adresowej, wcześniej go nie zamówisz. Warto zadbać żeby cię fizycznie dało się podłączyć, im wcześniej się tym zainteresujesz (kto ma to robić, kiedy i czy uwzględnili twój adres), tym lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O aktualne oferty dla ciebie musisz pytać operatora, tu nikt nic pewnego ci nie podpowie bo to się zmienia jak w kalejdoskopie.
ALE: Love się skończył, raczej może być problem z przedłużeniem/modyfikacją. Raczej zaoferują umowę według nowych zasad. W nich istotna nowość to brak telefonu stacjonarnego. Chyba że masz POTS, to wtedy nie wiem ale też raczej nie, IMHO.
Dostępność usług sprawdzisz wpisując swój adres na stronie orange.
Umowy na nieboszczyka są automatycznie rozwiązywane z chwilą śmierci. Numery się nie dziedziczą, ale operator umożliwia zwykle w takich wypadkach ich zachowanie - musisz o tym porozmawiać z operatorem.
Światłowód będzie dostępny do zamówienia kiedy zostanie wykonany i udostępniony operatorowi w jego bazie adresowej, wcześniej go nie zamówisz. Warto zadbać żeby cię fizycznie dało się podłączyć, im wcześniej się tym zainteresujesz (kto ma to robić, kiedy i czy uwzględnili twój adres), tym lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Łączenie usług z zachowaniem numerów.
@AdamR wyklikaj sobie proponowane oferty w aplikacji MO.