Dziekujemy za udział w AMA sieci mobilne 2!

Zespół Nasz Orange
  • 3365
  • 14489
  • 73

Dziękujemy wszystkim za udział w AMA z naszymi ekspertami od sieci mobilnej 📶

Dawno nie pamiętam tylu pytań! Przebiliście nie jedną AMA! 💪

Dziękujemy ekspertom, czyli @Adam_siec_mob   oraz @Hubert_siec_mob  za podzielenie się informacjami 📰

Czekamy teraz tylko na wytypowanie przez ekspertów najciekawszych pytań. Użytkowników, którzy zadali te pytania, uhonorujemy specjalną odznaką 🏅

PS: na pozostałe pytania nasi eksperci odpowiedzą na początku przyszłego tygodnia 🙂

20 ODPOW. 20

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21991
  • 65031
  • 873

Dziękuję Zespołowi NO za przygotowanie AMA.

Dziękuję Ekspertom: @Adam_siec_mob oraz @Hubert_siec_mob za udzielone odpowiedzi. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

Dzięki za przygotowanie AMA i za odpowiedzi, choć zawsze jest niedosyt..

Spodziewałem się obietnicy większej gotowości wsparcia technicznego dla klientów z problemami zasięgowymi. Może jednak nasze pytania zaowocują pomysłami 🙂

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Dokładnie "problemy zasięgowe"☹️, jakie znaczenie ma cała reszta, kiedy nie ma zasięgu?

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1315
  • 5660
  • 47

Dzisiejsze spotkanie ciekawe jednak realny konkret jest jeden. Informacja o paśmie 1800... chyba że nie ominąłem inne konkretne informacje ?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 693
  • 3544
  • 29

Dla mnie też najciekawszym wątkiem była sprawa dotycząca pasma B3 1800.

Narazie na routerze mam agregację N78+15MHz+15MHz+10MHz. Ciekawe czy 3 x15 dadzą realnie więcej w sytuacji relatywnie już dobrych osiągów

I dobrą ciekawostką było info ws. maksymalnej osiągniętej prędkości w warunkach nielaboratoryjnych przy 5G NSA ("około 1800 Mbit/s jako suma LTE i 5G")

Tym samym mój wynik z wątku 

https://nasz.orange.pl/t5/Sie%C4%87-i-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87-us%C5%82ug/Mistrz-jest-tylko-jeden/m...

okazuje się bardzo dobry, tym bardziej, że test robiony był z ręki na IP 14 pro max

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1315
  • 5660
  • 47

To oznacza że będą 3 pasma pojemnościowe, nawet jeżeli osiągi nie będą jakoś większe to na pewno odciążą sieć jako całość.
Jestem ogromnie ciekawy jak to się realnie przełoży. 5MHz więcej to niewiele ale w sieci mobilnej każdy MHz ma znaczenie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Jednak na większość konkretnych i nietrywialnych pytań odpowiedzi były (tradycyjnie) wymijające lub zwyczajnie odmowne. A temat "refarmingu" sieci którego kulminacja ma nastąpić pojutrze nie był przecież nowością AMA, informacji wokół tego tematu w sieci trochę jest.

Zespół Nasz Orange
  • 627
  • 7638
  • 39

A oto pytania, które wytypowali nasi eksperci jako te najciekawsze:

Za moment na waszych profilach pojawią się okolicznościowe odznaki. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 441
  • 2209
  • 4

@Michał  Niestety nie mogłem skorzystać z AMA nie mogłem się zalogować mimo ze dane do logowania były prawidłowe za każdym razem brak adresu ścieżki.Szkoda ze stroną poległa.