Doprecyzowanie o opóźnieniu w telewizji Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35096
  • 293

Doprecyzowanie o opóźnieniu w telewizji Orange

@Filip_oferTV napisał:

"odbiór po unicast wymaga od serwera przesłania osobnego strumienia do każdego klienta, co może zwiększyć obciążenie sieci i serwera przy dużej liczbie użytkowników. Jednak platforma Telewizji Orange jest gotowa na tego typu rozwiązanie. Zalety unicastu to bezpieczeństwo - mniejsza możliwość przechwycenia sygnału przez osoby trzecie, ponieważ transmisja jest skierowana tylko do konkretnego odbiorcy oraz obniżenie opóźnień, co również wpływa na jakość oglądania, np. w trakcie oglądania rozgrywek sportowych. Najpierw pada gol a dopiero później przychodzi powiadomienie z aplikacji typu Livescore o zmianie wyniku - czyli tak jak powinno być a nie na odwrót"

Panie Filipie, myli się pan. Transmisja unicast jest w tej chwili opóźniona w stosunku do transmisji multicast o ponad 20 sekund. Więc kiedy ten sam mecz oglądają u mnie dwie osoby, to ta na ICU100 (multicast) widzi gola pierwsza, a ta na Stream 4k (unicast) dopiero po dłuższej chwili.

Bardzo proszę trzymać się faktów, bo później na Wasze, Ekspertów wypowiedzi będą się ludzie powoływać. Żeby nie było jak z tą aferą w BBC...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Ekspert AMA
  • 214
  • 401
  • 154

opóżnienia

Przepraszam, użyłem skrótu myślowego. Chciałem w przystępny sposób wytumaczyć multi i unicast oraz odnieść to do różnic pomiędzy nimi. Czytając moją zacytowaną wypowiedź ponownie - zgadzam się, została źle sformułowana

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1

Ekspert AMA
  • 214
  • 401
  • 154

opóżnienia

Przepraszam, użyłem skrótu myślowego. Chciałem w przystępny sposób wytumaczyć multi i unicast oraz odnieść to do różnic pomiędzy nimi. Czytając moją zacytowaną wypowiedź ponownie - zgadzam się, została źle sformułowana