Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wpisywanie haseł - czy tylko dane zapamiętane przez przeglądarkę mogą znaleźć się w przecieku?

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14098
  • 58027
  • 703

Wpisywanie haseł - czy tylko dane zapamiętane przez przeglądarkę mogą znaleźć się w przecieku?

Mam pytanie czy tylko dane zapamiętane przez przeglądarkę mogą znaleźć się w takim pliku z przecieku danych (nigdy nie zapamiętuję ważnych haseł w przeglądarkach) czy też takie wklejane z password menagera lub wpisywane z ręki?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Ekspert AMA
  • 228
  • 939
  • 153

Jak zawsze - to zależy 🙂 Nie wnikałem w to od jakiegoś czasu - przyznam, muszę nadrobić - ale z tego co wiem, przynajmniej w niektórych przeglądarkach można zabezpieczyć magazyn hasłem głównym. To pomoże. No chyba, że masz keyloggera, wtedy słabo.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1

Ekspert AMA
  • 228
  • 939
  • 153

Jak zawsze - to zależy 🙂 Nie wnikałem w to od jakiegoś czasu - przyznam, muszę nadrobić - ale z tego co wiem, przynajmniej w niektórych przeglądarkach można zabezpieczyć magazyn hasłem głównym. To pomoże. No chyba, że masz keyloggera, wtedy słabo.