Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10097
  • 42535
  • 349

Lista Kanałów Orange IPTV

@djhokernapisał(-a)

No ktoś tam wcześniej pisał i dawał link z Facebooka że niby te kanały mają wrócić co usunęli MTV i tę resztę, bo się ponoć dogadali , miejmy nadzieję że to wróci i że nowe kanały zostaną , niestety ja na razie leżę i kwiczę jak to się mówi to żebym mógł przedłużyć umowę i mieć nowszy dekoder to bym musiał mieć w rejonie światłowód A u mnie nie ma a na razie nie widzimy się przychodzić na mobilny internet , więc trzeba liczyć żeby te kanały wróciły , no ja tych kanałów 4K na telewizorze nie widzę może z tego względu że mam stary dekoder , poczekam jeszcze parę dni może coś się zmieni i na obce się pokażą bo nie wiem czy są dostępne na aplikacji te 4K ,

Z tego słowotoku wyłowiłem tylko tyle, że masz IP TV po DSL. Jeśli tak, to dostępność kanałów 4k czy innych jest dla ciebie najmniejszym problemem - zdaje się że Orange po prostu odetnie cię od sieci bez zadania racji raczej prędzej niż później. Łącza miedziane są bezlitośnie likwidowane. Rozejrzyj się za alternatywnym internetem, a TV to radziłbym ci jednak wziąć z naziemnej albo satelitarnej dystrybucji. IPTV po DSL to zło tak czy owak. Nawet na super łączu możesz mieć w praktyce może jakieś 60Mbps dld. Chciałbyś z tego 30Mbps wziąć na pojedynczy kanał 4k? Przy więcej niż jednym telewizorze odpowiednio więcej? Nawet gdyby nic się nie zacinało, co jest założeniem skrajnie optymistycznym, to zaczęłoby ci się łącze dusić - dlatego nigdy takich kanałów Orange na DSL nie dosyłał. Ale w tej chwili nawet niektóre  zwykłe FHD mają większe wymagania - zbliżone do słabej jakości kanałów 4k.

Stoisz na straconej pozycji.