- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange światłowód - szczegóły techniczne montażu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od tygodnia u mnie inna firma zakłada światłowody i ciekawe czy orange też będzie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Całe 2 klatki są już w listwach ciekawe czy w przyszłym tygodniu już będą kładli światłowód 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Jeżeli to są kwadratowe listwy, to prawdopodobnie będzie najtańsza i najgorsza opcja. Żadnych kabli zaciąganych tam nie będzie, jeżeli nie ma na niektórych piętrach(co drugie chyba) tacek spawów lub skrzyni zapasu włókien na ostatnim piętrze. Monterzy będą odginać te listwy i pchać na sam dół kabel instalacyjny do skrzynki OPP. Po kilku takich odgięciach te listwy mogą nie być już takie ładne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Budynek 1 w klatce jest 6 mieszkań i drugi budynek w podwórku też 6 mieszkań i są to dwupiętrowe budynki o tym samym numerze. Budynek tylko 2 ten na podwórku ma piwnicę a mój czyli 1 budynek nie ma i widzę tylko miejsce na skrzynkę z listwy ale jeszcze nie zamontowana. Kabel światłowód musi iść z klatki (budynek 1) tej co nie ma piwnicy czyli od chodnika (ulicy) bo przy wejściu do budynku jest puszka co pokazałem dwie strony wcześniej na zdjęciu i tu zacznie biec światełko aż do większej puszki (skrzynki) na parterze bo widzę miejsce na takie coś ponieważ listwa jest tam zakończona z wylotem.
A co to znaczy tańsza opcja najgorsza ??? światłowód to światłowód przecież.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim To, że listwa jest zakończona wylotem nic nie znaczy. Po prostu do takich listew z reguły firmy podwykonawcze nie stosują zaślepek. Zostawia się to puste, zakleja akrylem lub zagina pokrywę koryta tak, aby zakryła otwór.
Najtańsza i najgorsza znaczy pod kątem montażu. Trzeba użerać się z pchaniem giętkiego włókna do samej piwnicy. Ile razy otworzysz taką listwę bez uszczerbku? Kilka...Zaraz zacznie odpadać, nie będzie się trzymać...ehh...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już pisałem że nie ma piwnicy więc na 100% nic w piwnicy nie będzie, a drugi budynek w podwórzu ma piwnicę ale tam żadna listwa nie idzie, to tak wygląda jakby wszystko miało być na klatce skrzynki itp...zresztą co za sens puszczać przez 1 budynek idąc do drugiego do piwnicy by z powrotem lecieć do 1 budynku z światełkiem do mieszkańców
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś zamontowali skrzynkę na klatce czyli nic w piwnicy nie będzie i trochę gipsowali gdzie nie gdzie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj