Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Tragiczny ping stary pakietow tysiace bledow crc

T4l4r napisał(-a):

Router odpada , kable w domu takze . Sprawdzalem wszystko co bylo mozliwe. Z reszta sasiad ma to samo co ja ba jeszcze gorzej ( go wywala co 10-20 min ) i tak w kolko. Na 99% problem lezy gdzies na lini bo praktycznie nie mozliwe aby nagle 2 nasze routery poszly 🙂

@T4l4rNa 100% wina jest postronnie linii.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 41
  • 5
  • 0

Zgloszenie zrealizowane ... Tak wedlug orange wyglada dzialajacy internet i zrealizowane zgloszenie ... Rano 54000 bledow crc ( neistety nie zdazylem zrobic srena router ze wzgledu na ilsoc bledu sam sie resetowal ) ... wieczorem wspaniale skoki pingia . Ja naprawde tego nie rozumie . Intenret dziala i nagle  nie wiadomo skad 30-60 min totalnej zenady po tym czasie znow ok i za godzine moze mniej znow powtorka z rozrywki wtf..Wczoraj sie cieszylem bo dzialalo jako tako a dzis zabawa od nowa..... 

wwwww.jpg

• 41
  • 5
  • 0

Nie ma to jak na 2 zgloszenia ( zrealizowane) o straty pakietow dostac sms dwukrotnie  "informujemy ze moga wystepowac przejsciowe problemy z transferem"....  A pakiety dalej jak leca na leb na szyje po 19  ( ba z dnia na dzien coraz gorzej )... Scren zrobiony minute temu ... wwwwwwwwwwww.jpg

• 41
  • 5
  • 0

"technicy przekazali informację, że w Twojej okolicy niestety mogą występować utrudnienie zawiązane z dużym obciążeniem sieci. Obecnie nie znamy jeszcze terminu, kiedy sieć będzie rozbudowana, aby problem nie występował w przyszłości." Czyli zegnaj internecie na XX czasu ... Przeciez to jets porazka jaksa ...Dzisiaj to jzu wogole internet dziala tak pieknie ze pakiety maja blad TTL ...

bo.jpg

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Bez tytułu22.png

błędy crc to dalej nadmiernie narastają?

• 41
  • 5
  • 0

Co prawda nie jest to jzu 50-75k jak bylo wczesniej ale 17k w ciagu 12h to tez nie jest cud miod...

Margines sygnał/szum
:
6.56.1db

Tłumienie
:
33.8                      17.5db

Prędkość danych
:
12448955kbps

Maksymalna prędkość
:
15032956kbps

CRC
:
1796933 

Wynik z Winmtr po 10 min 

bo2.jpg

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 164
  • 75
  • 0

Chciałem sobie sprawdzić jak u Mnie na 600Mbits to wygląda i zamieszczam zrzut.

PING TEST ORANGE FIBER 600MBITS na adres 80.230.179.102  17-11-12 17_38_37.png
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Za dużo błędów crc w takim czasie linia ewentualnie router kuleje tp-link po paru latach użytkowania, że być problem z trzymaniem parametrów. 83.1.4.190 to chyba brama do tego adresu utraty niema pathpinga robiłem 0% utraty.

• 41
  • 5
  • 0

Router juz tez mialem inny i to samo ( po za tym jezeli to bylby router to caly dzien bylo by tak samo czy sie myle ? a problem wystepuje po 17-18 ) . Wiec linia na 100% zreszta samo oraneg sie przyznaje ze "zbyt duze obciazenie i nie wiedza keidy nastapi modernizacja " .... 

ps dzieki wielkie jaryn za chec pomocy:)

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Zdalnie to się nie naprawi wiadomo. Może jest walnięty kabel i niema wolnej sprawnej pary, przecież oni prawdy nie napiszą.