- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie działa spotify na transmisji danych
Alternatywnie można zaburzyć nieco ruch jak ręcznie dns czy vpn (zakupiony poza Orange bo vpn na prepaidzie jako punkt dostępu nie jest dostępny).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Koloryzowanienapisał(-a)Właśnie chciałam to zgłosić to pan doradca mi powiedział że to nie u nich tylko aplikacja Spotify i by pisać do nich. Więc chciałam to zrobić ale nie jestem nawet w stanie wejsc na stronę Spotify bo wyskakuje mi błąd poniżej. I co teraz?
Sprowokowałem taką samą sytuację, ale nieważne jak. Wszystko, co może mieć związek z zapisanymi plikami cookie, wyczyściłem po kolei i całą resztę z przeglądania. Zamknąłem wszystko i wyłączyłem smartfona. Mam też tryb chroniony wyłączony, ale cały mechanizm działania serwera operatora jest tak skomplikowany, że tylko poprawnie pobrane z automatu dane konfiguracyjne pozwalają spokojnie przeglądać treści. Jak też @Anonim wspominał, bugi, to efekt mieszania w ustawieniach i czasem wystarczy czyszczenie, odinstalowanie appki, reset do domyślnych, albo w ostateczności na końcu hard reset.
Ustawienia telefonu:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem, że w kontekście naszego tematu ze Spotify to robię offtop, ale chciałam się Was zapytać, czy od niedawna nie macie też problemu z innymi aplikacjami? Bo u mnie zaczęły szwankować aplikacja bankowa i poczta... 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podobno są problemy z serwerami DNS Orange od kilku dni. Często informacja pojawiała się w innym temacie z brakiem dostępu do stron NO.
EDIT
Zamiast DNS Orange, można użyć DNS Google: 8.8.8.8 oraz 8.8.4.4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@katie_ennapisał(-a)Wiem, że w kontekście naszego tematu ze Spotify to robię offtop, ale chciałam się Was zapytać, czy od niedawna nie macie też problemu z innymi aplikacjami? Bo u mnie zaczęły szwankować aplikacja bankowa i poczta... 😕
Dokładnie jest tak jak piszesz, działanie różnych aplikacji to loteria, dosłownie przed chwilą miałem sytuację taką gdzie Spotify działał, a aplikacja pogodowa nie. Taka sytuacja u mnie trwa już od blisko tygodnia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłaszajcie problemy w sposób podany przez @Piotrekk85 , może w końcu coś z tym zrobią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I jak tam? Mi przez ostatnie dwa dni wszystko chodzi. Na tablecie również. Nie wiem jak było w weekend, bo głównie siedziałam na wifi w domu. Nawet działanie sieci wydaję mi się, że się trochę poprawiło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie dalej bez zmian. Konsultant z którym rozmawiałem powiedział mi że w usłudze na abonament i w Orange flex ten problem nie występuje, syn ma Orange flex wysłał mi na WhatsApp dane konfiguracyjne odnośnie internetu, porównałem je z moimi w taryfie Orange free na kartę, i okazuje się że są identyczne, nie wiem gdzie tkwi problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć. Mam taki sam problem na Samsung Galaxy S8. Numer na kartę. Dostałem dzisiaj odpowiedź z działu technicznego: Witamy. Dziękujemy za zapytanie techniczne z dnia 02-12-2019 o numerze xx. Pracujemy nad znalezieniem przyczyn problemu z brakiem dostępu do treści Spotify. Dziękujemy za dostarczenie konkretnych przykładów utrudnień. Pomoże to nam w poszukiwaniu przyczyn problemu. Zagadnienie jest skomplikowane i obecnie nie znamy terminu usunięcia utrudnień. Doraźnie pomaga ustanowienie nowej sesji transmisji danych przez włączenie trybu samolotowego. Przepraszamy za niedogodności. Pozdrawiamy. Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@katie_ennapisał(-a)Wiem, że w kontekście naszego tematu ze Spotify to robię offtop, ale chciałam się Was zapytać, czy od niedawna nie macie też problemu z innymi aplikacjami? Bo u mnie zaczęły szwankować aplikacja bankowa i poczta... 😕
Dokładnie tak jest 🙂
Mi działało dwa dni, już chciałem tutaj pisać i pochwalić, ale jak wracałem z pracy znowu wysypało mi neta.