- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chcę kupić nowy telefon - moje pytanie
Jaką kwotę należy wpłacić przy zamówieniu, i czy istnieje możliwość spłacenia rat w szybszym terminie ?
Nigdy nie zamawiałam przez stronę www.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka zależy od modelu telefonu i/lub oferty. Jak wybierzesz droższy, to jednorazowo będzie trzeba zapłacić jakąś kwotę, resztę w ratach. Jak tańszy, to tylko same raty.
Urządzenie wzięte na raty zawsze można wcześniej spłacić. Nie spotkałem się, aby w Orange dostać odmowę wcześniejszych spłat rat.
Jeżeli zamówienie złożysz przez Internet, to odbiór sprzętu proponuję przez kuriera. Nigdy nie miałem kłopotów z kurierem, przy odbiorze w salonie zawsze są kłopoty typu: brak zlecenia na wydanie, brak sprzętu, długi czas wydawania, nawet godzinę, a w przypadku błędu w systemie trzeba będzie ponownie odwiedzić salon rezerwując przynajmniej godzinę, na kolejne załatwienie formalności odbioru.
Jest jeszcze możliwość odbioru w paczkomacie, ale z tej opcji jeszcze nie miałem okazji skorzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka zależy od modelu telefonu i/lub oferty. Jak wybierzesz droższy, to jednorazowo będzie trzeba zapłacić jakąś kwotę, resztę w ratach. Jak tańszy, to tylko same raty.
Urządzenie wzięte na raty zawsze można wcześniej spłacić. Nie spotkałem się, aby w Orange dostać odmowę wcześniejszych spłat rat.
Jeżeli zamówienie złożysz przez Internet, to odbiór sprzętu proponuję przez kuriera. Nigdy nie miałem kłopotów z kurierem, przy odbiorze w salonie zawsze są kłopoty typu: brak zlecenia na wydanie, brak sprzętu, długi czas wydawania, nawet godzinę, a w przypadku błędu w systemie trzeba będzie ponownie odwiedzić salon rezerwując przynajmniej godzinę, na kolejne załatwienie formalności odbioru.
Jest jeszcze możliwość odbioru w paczkomacie, ale z tej opcji jeszcze nie miałem okazji skorzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakup
Witaj @ketrasaArtur
Zastanawiam się nad dwoma modelami 🙂 ( nie mylić z wybiegiem 🤣 )
Jeden to rata ponad albo około 50 zł, a drugi tańszy o bodajże 10 złotych. Dajmy na to wpłacam 350 gotówką, ale komu 🤔 kurierowi, czy dostaję najpierw numer konta na który mam zrobić przelew ?
Pierwszy ponad 1000 PLN a drugi około 800 zł - miałam dodać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakup
@wscieklaewka przed pandemią było, że przy odbiorze sprzętu płaciło się kurierowi. Teraz nie jestem do końca pewny. Jeżeli nie zapłacisz kurierowi przy odbiorze, to z ratami dostaniesz numer konta do wpłaty. W przypadku zamówienia online i wybraniu e-faktury, dokumenty powinny przyjść na e-mail.
U kuriera na pewno będzie trzeba zapłacić 10 PLN za dostarczenie sprzętu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakup
10 zł kurierowi ? ej @ketrasaArtur jak zamawiałam w innych sklepach internetowych w których kupowałam za gotówkę, to opłata za kuriera wynosiła 15 - 20 PLN. Kurka wodna - pierwszy zakup sprzętu bez macania jakoś mnie poraża nie wiedzieć czemu 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakup
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakup telefonu - ile wpłacić przy zamówieniu i czy mogę spłacić raty szybciej?
@wscieklaewka za odbiór sprzętu u kuriera w marcu zapłaciłem 10 PLN i tyle jest podawane na stronie przy składaniu zamówienia. Nie polecam łączenia zamówienia przez stronę internetową, a odbiór w salonie.
Natomiast zamówienie i odbiór w salonie, jak poleca @Arti_Kn_Pl, może być, ale lepiej zająć sobie kolejkę przed otwarciem salonu, aby być pierwszym i później nie tracić niepotrzebnie czasu na czekanie do konsultanta. Najlepiej udać się do salonu firmowego, bo partnerskie to porażka, sporo nerwów i straconego czasu.
Przy zakupie online masz możliwość zwrotu w ciągu 14 dni. Jak kupisz w salonie, to zwrot już nie przysługuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witajcie! A ja polecam jeszcze zorientowac sie jakie sa ceny sluchawek w wolnej spredazy. Czesto wychodzi sporo taniej. Mozna kupic na raty i zamowic przesylke do domu😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry @Arti_Kn_Pl
Byłam przed pandemią w salonie firmowym gdzie dowiedziałam się, że owszem mogę zakupić telefon ale wyłącznie z ofertą abonamentową co mnie bardzo zaskoczyło. Do salonu nie mam daleko ( raptem trzy przystanki MZK )
Chcę dalej korzystać z prepaid 🙂 a nie na abonament.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wscieklaewka możesz zakupić urządzenie na wolnym rynku, jak sugeruje @byczyn_86, nieraz są tańsze, jak w ofercie promocyjnej Orange. Ja kupuję u fioletowego operatora, czasami zdarza się że zakupie w Orange, ale cena musi mi pasować.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »