- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prośba o opinię routera TCL LINKHUB HH515L 5G
Ogólnie też czytałem dobre opinie tylko o ZTE T5400 czytałem że u niektórych są problemy ze stabilnością.
Może w moim przypadku nie będzie tak źle. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli ma to być główne źródło internetu to najlepiej zewnętrzny modem typu ZTE 889. A co będzie pod drugiej stronie kabla, to bez znaczenia. Samo 889 można zasilić z Poe...
Swoją drogą ja np preferuję używki. Taki 889 można wyrwać za 700 zł. + Do tego Flex unlimited i mamy tani, własnościowy zestaw, bez umowy, bez limitów:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Orange mają zestaw Odu-Idu 5G ZTE MC889 5G i ZTE T5400 za 769 zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawel1234 No to decyzja należy do ciebie, czy chcesz się wiązać na 2 lata umową. W każdym razie modem zewnętrzny to mega sprawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawel1234 kupiłem sobie ten zestaw IDU-ODU ZTE 889 5G z routerem ZTE T5400. Do nadajnika na wsi mam około 4 km. Antena zewnętrzna zgarnia mi pasma LTE 800, 1800, 2100 i 5G na 2100. Z agregacją wyciągam na tym zestawie 110 Mbit/s, jak duże obciążenie nadajnika, to wychodzi około 60 - 70 Mbit/s. Uważam, że dobry wybór na internet na wieś. Kupiłem ten zestaw w promocyjnej cenie, obecnie można kupić go z internetem mobilnym podstawowym w cenie 1344,75 zł. Jeżeli odliczysz abonament, to wyjdzie dodatkowo 24 x 9.99 zł.
Mi nie potrzeba internetu abonamentowe go, dlatego szukałem jak najtańszego zestawu.
Jak weźmiesz w abonamencie, o którym piszesz, to wyjdzie drożej, niż sam zestaw miałbyś kupować za gotówkę, no chyba, że potrzeba Tobie internet z abonamentu. Wtedy masz zestaw za 769,11 zł plus 24 x 65 zł abonamentu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja jestem zainteresowany ofertą internet mobilny dla domu. 500 GB za 50 zł. Wtedy cena zestawu wychodzi 769 zł. Umowa na 2 lata
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawel1234 jak potrzebny Tobie zestaw z umową ma internet, to taki zakup ma sens. Polecam. Nawet przy małej odległości z anteną zewnętrzną będzie bardzo silny stabilny sygnał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Pawel1234
Zestaw IDU-ODU ZTE 889 5G z routerem ZTE T5400 też jest dobrym rozwiązaniem ale spójrz także w sklepie Orange na router ZTE MC888 5G (Cat.19.). https://mobi.orange.pl/esklep/modemy-i-routery/zte/router-zte-mc888-5g-(cat-19-)?typ-oferty=FIXED_DA...
W ofercie z internetem mobilnym z umową na 24 miesiące zarówno z przedłużeniem umowy jak i wybraniem nowego numeru jest on w kwocie 815,93 zł. Natomiast rata za niego wynosi 16,93 zł/ 48 rat. Router ten posiada bardzo dobre opinie. Dla potwierdzenia przesyłam Ci opinie o tym routerze https://www.ceneo.pl/150539817#tab=reviews
W tym linku masz także filmik Orange Ekspert na temat tego rutera https://www.youtube.com/watch?v=hMwQ4aGuIG8
Tak jak pisał kolega wyżej możesz kupić go w sklepie Orange i przetestować go, sprawdzić Jeśli się sprawdzi i będziesz z niego zadowolony to go zostawiasz natomiast jeśli nie będzie z niego zadowolony to masz prawo zwrócić go w ciągu 14 dni.
@Pawel1234przy podejmowaniu decyzji rozważ także ten router co Ci podesłałem 🙂
@Pawel1234daj znać jaki router wybrałeś i jak się sprawuje 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Osobiście bym się nie pchał w umowę. Od lat jadę na kartę.
Za 40zł masz 650GB, taniej i więcej GB niż abonament.
Na wolnym rynku router MC889 kupisz drożej ale bez umowy to masz luzik... dwa lata to długo i nie wiadomo co się wydarzy np. maszt się zawali 😉
Przy 600m to proponuje zewnętrzny, jak jeszcze masz widok na maszt to powinno być super.
Ps. Osobiście mam wewnętrzny ale maszt tylko 220m od domu, co prawda bez widoczności ale sprawdza się dobrze i osiągam 600-800Mb (LTE+5G).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ułatwiasz pojęcia decyzji 🙂
Narazie się orientuję w temacie. Nie jestem klientem Orange. W poniedziałek dopiero wyślę wypowiedzenie umowy z poprzednim operatorem. Do tego 30 dniowy okres wypowiedzenia. Także mam jeszcze trochę czasu ale napewno rozważę twoją propozycję. Dzięki
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »