- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień Dobry
Obecnie posiadam światłowód z Play, jednak korzystając z usług tego dostawcy nie mam dostępu z zewnątrz do mojego serwera Qnap. Zamierzam przenieść się do Orange i chciałem się upewnić czy w państwa sieci będę miał możliwość dostępu do mojego serwera na zewnątrz, poza sieć LAN poprzez aplikację Qfile i myqnapcloud. Czy wystarczy mi jak wezmę standardową opcję światłowowdu? czy muszę w tym celu wziąć tą opcję z dopłatą za stały adres IP? Z tego co kojarzę to nie jest wymagany w tym celu staly adres IP, a jedynie publiczny, ale pani w salonie nie umiała mi odpowiedzieć na to pytanie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jaki światłowód do obsługi serwera Qnap
@dlaskosz Jedno podpowiem, że dla klienta indywidualnego nie ma oferty ze stałym IP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj byłem w salonie i nawet pani mi pokazywała ulotkę i tam były wszystkie prędkości i pod spodem była właśnie ta dopłata 40 zł. No i mówiłem że klient indywidualny.. więc ?
A ktoś może ma qnapa i korzysta z orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co widze to aplikacja Qfile potrzebuje przy konfiguracji Host/IP lub Nazwa myQNAPcloud (czyli jak zakładam Qnap jest powiązany z myQNAPcloud), więc nie jest potrzebne publiczne IP. Bez tych usług będzie potrzebne lub można próbować przez DDNS.
myQNAPcloud | Możliwość łatwego i bezpiecznego łączenia się z dowolnego miejsca na świecie | QNAP
Po włączeniu funkcji myQNAPcloud Link można uzyskać zdalny dostęp do serwera NAS za pośrednictwem unikatowej nazwy domeny, bez konieczności przechodzenia przez szereg skomplikowanych ustawień DDNS — konfiguracja urządzenia nie wymaga wiedzy z zakresu sieci.
Jaki masz błąd teraz przy łączeniu do Qnapa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem teraz poza domem i nie mam dostępu do urządzenia, ale jest komunikat błąd połączenia. Wcześniej miałem internet LTE z HEYA (czyli też play) i szło z palca wszystko. Na razie udało mi się ustalić że na sieci play światłowód Qnap nie wyjdzie na zewnątrz i że nie jestem pierwszą osobą która straciła dostęp do serwera wybierając dostawce z play. Pytanie czy u was ruszy na standardowej ofercie czy musze wziąć opcję z tą dopłatą ( nie wiem co się w tym mieści bo pani nie wiedziała)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange zawsze daje publiczne IP w Neostradzie:) Jest co prawda zmienne, ale DDNS załatwia sprawę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dlaskosz Ciekawe co to za pani w salonie i co za ulotka, bo wedle mojej skromnej wiedzy klient bez działalności gospodarczej nie ma szans na STAŁY adres IP...Publiczny, tak...ale nie stały IP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No ale do brzegu Panowie, czyli żebym miał wyjście Qnapa na zewnątrz to wystarczy mi standardowa oferta czy musze mieć ta opcje z dopłatą?
Jak się uda to dzis jeszcze podejdę do salonu po tą ulotkę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zawsze możesz użyć TileScale lub Zerotier. Wtedy nawet na tym necie od Play Ci zadziała.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »