Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jaka będzie data faktury na zakupiony sprzęt w święta?

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20349
  • 58778
  • 799

W święta sprzedaż w Orange odbywa się tylko online, jak np. Niedzielne okazje:

https://nasz.orange.pl/t5/Oferty-polecane-przez/Szybkie-oferty-na-weekend-w-Orange-b%C4%85d%C5%BA-na...

W związku z tym, jaka będzie data wystawionej faktury: w dniu zakupu czyli w tym przypadku 16 luty, czy następnego dnia roboczego, czyli 17 luty?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 193
  • 875
  • 22

Na fakturze jest zarowno data zakupu (złożenia zamowienia), jak i data pakowania. Do promocji przedsprzedazowo/bonusowych liczy sie data zamowienia zazwyczaj.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

• 14735
  • 60601
  • 748

@ketrasaArtur  według mnie data zawarcia umowy, zakupu.

Przecież faktury miesięczne też są wystawiane w niedzielę 

• 20349
  • 58778
  • 799

@agat13 liczę na to, że to będzie data dzisiejsza. Tylko, że zamówienia zaczną być realizowane dopiero jutro i jak będzie faktura z datą jutrzejszą, to nie skorzystam z promocji.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2779
  • 14705
  • 74

@ketrasaArtur online data może być i niedziela, więc promocja obowiązuje 😎

• 20349
  • 58778
  • 799

@IreneuszCD czekam z niecierpliwością przesyłki i fakturą z dzisiejszą datą. Jak przyjdzie, to zmieszczę informacje.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 193
  • 875
  • 22

Na fakturze jest zarowno data zakupu (złożenia zamowienia), jak i data pakowania. Do promocji przedsprzedazowo/bonusowych liczy sie data zamowienia zazwyczaj.

• 20349
  • 58778
  • 799

Niestety faktura przyszła z datą 18.02.2025r. Teraz pytanie, czy będzie się liczyła data zamówienia, czy data wystawienia. W regulaminie jest zapisana data faktury. Pewnie zrezygnuję z zakupu. 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 14
  • 54
  • 1

A tak z czystej ciekawości jaki jest powód, że tak bardzo drążysz te datę? Jakiś producent ma promocję, która jest ważna dla sprzętów zakupionych do dnia tego i tego? 

Jeśli tak to zwróć uwagę, czy Orange w ogóle jest wymieniony jako sprzedawca, który kwalifikuje się do promocji. 

• 20349
  • 58778
  • 799

@zajacp11 jest Orange wymieniony na liście promocji. Zakup musi być do 16.02.2025r., aby skorzystać z promocji. Za późno się zorientowałem. Rejestracja jest do 24.02.2025r. więc jest jeszcze chwilka czasu, ale muszę wyjaśnić sprawę z fakturą. Napisałem e-maila do organizatora, czekam na odpowiedź. Dwa dni przesyłka w paczkomacie może poleżeć.

• 20349
  • 58778
  • 799

Dostałem odpowiedź od organizatora promocji. Jest tak jak podał @marcin0216. Liczy się data zlecenia zakupu, nie data wystawienia faktury. Jak zadałem pytanie, to organizator promocji od razu zapytał, czy to jest zakup w Orange, jak by już przypuszczał, że w Orange jest inna data zakupu, niż data wystawienia faktury.