- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przymierzam się do przejścia z netii do orange na internet 8Gb/s i mam takie pytanie. Mam w PON podłączony internet i czy trzeba będzie znów przeprowadzać światłowód do mieszkania czy nie?
drugie pytanie czy funbox 10 da radę z wifi pokryć na 74 m2?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kaczor77napisał(-a)
Przymierzam się do przejścia z netii do orange na internet 8Gb/s i mam takie pytanie. Mam w PON podłączony internet i czy trzeba będzie znów przeprowadzać światłowód do mieszkania czy nie?
Nikt na te pytania nie odpowie ci miarodajnie. Może tak, może nie. Różnie może być.
W idealnym świecie nie byłby na pewno ciągnięty nowy światłowód, tylko do tego gniazdka które jest zostałby podłaczony ONT właściciela sieci (chyba że to sieć Orange albo SI, to i to nie), a dalej Funbox 10 i tyle. Tenże Funbox 10 ma podobno tak wspaniałe WiFi, że powinien średnie mieszkanie pokryć bez problemu.
Ale YMMV. Zamów, to się przekonasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet 8Gb/s z funbox 10
Zbyt mało danych podałeś, aby odpowiedzieć na pytanie z Wi-FI, na pytanie odnośnie przeprowadzenia światłowodu nie odpowiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kaczor77 jeżeli na tych samych łączach to nie trzeba (z tej samej skrzynki). Funbox powinien dać radę z pokryciem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A co lepiej mieć ipv4 czy ipv6 jak ktoś ma Playstation 5 i gra w multiplayer?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konsole Sony bez IPv4 nie działają, przynajmniej tak twierdzi ChatGPT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogółem @Glut chyba pomylił internet mobilny z światłowodowem, bo nie trzeba mieć Orange VPN do PS5. Wystarczy usunąć prefix /ipv6 z loginu neostrady
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kaczor77napisał(-a)
Nikt na te pytania nie odpowie ci miarodajnie. Może tak, może nie. Różnie może być.
W idealnym świecie nie byłby na pewno ciągnięty nowy światłowód, tylko do tego gniazdka które jest zostałby podłaczony ONT właściciela sieci (chyba że to sieć Orange albo SI, to i to nie), a dalej Funbox 10 i tyle. Tenże Funbox 10 ma podobno tak wspaniałe WiFi, że powinien średnie mieszkanie pokryć bez problemu.
Ale YMMV. Zamów, to się przekonasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet 8Gb/s z Funbox 10. Czy będę musiał na nowo przeprowadzić światłowód? Jak jest z Wi-Fi?
ok ale muszę czekać do nowego roku bo wtedy mi sie kończy umowa.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »