Światłowód i pytania o stabilność; jak się przygotować? Czy jest możliwość testowania?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 39
  • 115
  • 0

Światłowód i pytania o stabilność; jak się przygotować? Czy jest możliwość testowania?

Cześć, dostałem informacje, że w 4 kwartale tego roku doczekam się swiatłowodu przez KPO i FERC, bardzo mnie to cieszy. Z tej też przyczyny szukam opinii na ternet internetu z orange/t mobile/ upc itd itd , zależy mi na prędkości conajmniej 600/300 - 600/600+, ale głównie na bardzo stabilnym internecie, który nie gubi pakietów, niestety na ten moment mam możliwość korzystania tylko z t mobile 4g, które jest tragiczne pod względem stabilności. Macie jakieś opinie na temat swiatłowodu z orange i innych firm? Jak warto się przygotować np kupno routera lub innych urządzeń. Jeżeli chodzi o sam orange myślałem nad światłowodem internet 1gb z telewizją. Czy orange ma coś takiego jak 14 dni na testy?

BoguLek_0-1753781060925.png

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

20 ODPOW. 20

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

Światłowód opinie

Jak zamówisz przez internet, to zawsze masz możliwość rezygnacji z usługi. To forum Orange, czyli najlepszego operatora 🙂

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@BoguLek  ja mam Orange światłowód 600/100  na sieci innego operatora budowanej z POPC. Działa super. Przy zamówieniu przez internet masz 14 dni na rezygnację z umowy. Raz na okres rozliczeniowy można też np. dodać usługi (mam taki zapis w umowie).

• 39
  • 115
  • 0

W takim razie dobrze ze jest 14 dni na rezygnację z umowy. Właściwie wtedy ponosi się opłatę za pracę technika jeżeli dobrze myślę wiadomo ile cos takiego kosztuje?

• 1487
  • 5933
  • 57

@BoguLek  aktywacja kosztuje 60 zł. Jeśli prace techniczne nie są jakieś niestandardowe są za free.

• 39
  • 115
  • 0

Co znaczy niestandardowe jak możesz wytłumaczyc. Bo mój rozkład mieszkania wygląda tak. kolor czerwony telewizor do niego chciałbym wziąć ofertę telewizji a zółte jest biuro gdzie używam komputera itd itd. czy technik będzie w stanie rozprowadzić kable/urządzenia tak, abym mógł podpiąć się pod kompa kablem czy to już we własnym zakresie prace? 

BoguLek_0-1753782856107.png

• 2844
  • 12106
  • 74

Technik zrobi przyłącze do routera i podłączy go. Resztę prac musisz wykonać we własnym zakresie. Operatora nie interesuje co się dzieje za routerem.

• 1487
  • 5933
  • 57

@BoguLek standardowe to ze skrzynki do gniazda, które zainstaluje i uruchomi Funboxa. Reszta to Twój zakres.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

@BoguLek Nie musisz od razu wiązać się umową terminową https://www.orange.pl/internet/naprobe

• 2844
  • 12106
  • 74

Przy umowie terminowej na pewno łatwiej jest ugrać rabaty. Np. mi się udało wyrwać rabat na dzierżawę FB'ksa i mam go za 0zł na cały okres + rabat za przyłącze do domku jednorodzonego (również cały okres).  Czyli wychodzi 25 zł mniej co miesiąc mniej...