- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i pytania o stabilność; jak się przygotować? Czy jest możliwość testowania?
Cześć, dostałem informacje, że w 4 kwartale tego roku doczekam się swiatłowodu przez KPO i FERC, bardzo mnie to cieszy. Z tej też przyczyny szukam opinii na ternet internetu z orange/t mobile/ upc itd itd , zależy mi na prędkości conajmniej 600/300 - 600/600+, ale głównie na bardzo stabilnym internecie, który nie gubi pakietów, niestety na ten moment mam możliwość korzystania tylko z t mobile 4g, które jest tragiczne pod względem stabilności. Macie jakieś opinie na temat swiatłowodu z orange i innych firm? Jak warto się przygotować np kupno routera lub innych urządzeń. Jeżeli chodzi o sam orange myślałem nad światłowodem internet 1gb z telewizją. Czy orange ma coś takiego jak 14 dni na testy?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód opinie
Jak zamówisz przez internet, to zawsze masz możliwość rezygnacji z usługi. To forum Orange, czyli najlepszego operatora 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód i pytania o stabilność; jak się przygotować? Czy jest możliwość testowania?
@BoguLek ja mam Orange światłowód 600/100 na sieci innego operatora budowanej z POPC. Działa super. Przy zamówieniu przez internet masz 14 dni na rezygnację z umowy. Raz na okres rozliczeniowy można też np. dodać usługi (mam taki zapis w umowie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie dobrze ze jest 14 dni na rezygnację z umowy. Właściwie wtedy ponosi się opłatę za pracę technika jeżeli dobrze myślę wiadomo ile cos takiego kosztuje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BoguLek aktywacja kosztuje 60 zł. Jeśli prace techniczne nie są jakieś niestandardowe są za free.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co znaczy niestandardowe jak możesz wytłumaczyc. Bo mój rozkład mieszkania wygląda tak. kolor czerwony telewizor do niego chciałbym wziąć ofertę telewizji a zółte jest biuro gdzie używam komputera itd itd. czy technik będzie w stanie rozprowadzić kable/urządzenia tak, abym mógł podpiąć się pod kompa kablem czy to już we własnym zakresie prace?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Technik zrobi przyłącze do routera i podłączy go. Resztę prac musisz wykonać we własnym zakresie. Operatora nie interesuje co się dzieje za routerem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BoguLek standardowe to ze skrzynki do gniazda, które zainstaluje i uruchomi Funboxa. Reszta to Twój zakres.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BoguLek Nie musisz od razu wiązać się umową terminową https://www.orange.pl/internet/naprobe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy umowie terminowej na pewno łatwiej jest ugrać rabaty. Np. mi się udało wyrwać rabat na dzierżawę FB'ksa i mam go za 0zł na cały okres + rabat za przyłącze do domku jednorodzonego (również cały okres). Czyli wychodzi 25 zł mniej co miesiąc mniej...
- « Poprzedni
- Następny »