Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Poziom 6, Poszukiwacz
  • 4
  • 0
  • 0

problem z połączeniem TV z Samsungiem ICU

[ Edytowane ]

► Wątek został wyodrębniony z tematu Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU 100 z uwagi na wpis 03-10-2019 00:10 - Moderator Wiktor ◄

 

Może odświeże temat- u mnie i przez Wi-fi i przez kabel ethernet TV działa ale na telewizorze oddalonym od Funboxa 3 o jakieś 2 metry- próbowałem podłączyć dekoder do telewizora na piętrze-pociągłem 12 metrowy kabel ethernet i albo czarny ekran i kółeczko które się kręci przez kilka minut albo komunikat Wybierz żródło i sygnał mam tylko z USB 1 gdzie podłączony mam dekoder Cyfry a przy dekoderze Orange pojawiająca się i znikająca czerwona ikona włącznika ! Możliwe że nawet przez kabel nie będę miał sygnału bo telewizor dzieli od funboxa 10-12 metrów?

Zobacz więcej tematów oznaczonych etykietą:

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 30, Ekspert
  • 1659
  • 1579
  • 95

Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU 100

@serbinek26 kabel działa do 100m. Masz źle zaciśnięte wtyczki. Zrób według schematu T568B.

content_dam_etc_medialib_new_lib_cablinginstall_online_articles_2011_03_t568a_and_t568b_wiring_schemes_9129.png

Jeżeli moja odpowiedź była dla Ciebie pomocna, oznacz post jako rozwiązanie lub daj lajka Emotikon: Szczęśliwy

Poziom 6, Poszukiwacz
  • 4
  • 0
  • 0

Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU 100

Borax- ale gdy podłączam ten długi kabel do telewizora który jest bliżej rutera wszystko jest ok

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 30, Ekspert
  • 1659
  • 1579
  • 95

Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU 100

@serbinek26  Może jedna żyła nie kontaktować. Kabel jest sprawny, gdy na komputer prędkość transmisji pokazuje na 1Gb/s Full Duplex Emotikon: Szczęśliwy

Jeżeli moja odpowiedź była dla Ciebie pomocna, oznacz post jako rozwiązanie lub daj lajka Emotikon: Szczęśliwy

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 6, Poszukiwacz
  • 4
  • 0
  • 0

Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU 100

Borax-nawet nie wiem jak tą prędkość transmisji sprawdzić - dziwne jednak jest to że na tym samym kablu dekoder działa na telewizorze który jest blisko Funboxa ( w dodatku telewizor 8 letni bez Smart) natomiast jeśli podłączam do półrocznego TV Smart na którym bez problemu przez wi-fi działa przeglądarka internetowa i wszystkie inne funkcje to telewizor nie widzi dekodera !Nie ma nawet tego głównego ekranu z Uwierzytelnianiem , komunikatem o błędzie itd-kompletnie nic !  Tak jeszcze myślę czy w ustawieniach Tv nie zmienić połączenia wi-fi na połączenie kablowe-może to coś da?

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 30, Ekspert
  • 1659
  • 1579
  • 95

problem z połączeniem TV z Samsungiem ICU

[ Edytowane ]

@serbinek26  zaraz zaraz. Teraz piszesz, że masz problem z połączeniem dekodera i TV, a nie dekodera i Funboxa. W takim razie masz problem z połączeniem HDMI. Czy to TV 4K? Jeżeli tak, to sugerowałbym sprawdzić opcje w menu TV(w szczególności cuda dotyczące HDR i próbkowania obrazu np. 4:2:2, 4:2:0).

Jeżeli moja odpowiedź była dla Ciebie pomocna, oznacz post jako rozwiązanie lub daj lajka Emotikon: Szczęśliwy

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 6, Poszukiwacz
  • 4
  • 0
  • 0

problem z połączeniem TV z Samsungiem ICU

[ Edytowane ]

Borax-faktycznie teraz zauważyłem mój błąd bo w temacie jest Problem Funbox 3.0 + Samsung ICU a ja mam problem z połączeniem TV z Samsungiem ICU -może jeszcze raz na spokojnie wyjaśnie o co chodzi- przy komputerze mam tą puszkę od światłowodu i Funboxa 3 - wi-fi super działa w całym 2 -piętrowym domu ! Mam 2 telewizory i do każdego podłączony dekoder  Cyfry+ ! Teraz z ciekawości chciałem podłączyć otrzymany dekoder Orange bo akurat nie mam sportowych kanałów Polsatu ! I teraz do telewizora stojącego 2 metry od funboxa podłaczyłem dekoder Orange (przez gniazdo USB2) i wszystko gra- najpierw zrobiłem to przez kabel Ethernet ,póżniej gdy odłączyłem kabel dekoder zaczął działać przez wi-fi po skonfigurowaniu  także z tym telewizorem jest wszystko ok. ! Chciałem jednak podłączyć dekoder na piętrze bo tam częściej TV ogląda cała rodzina-przeniosłem dekoder, podłaczyłem go do telewizora (Samsung 55 Smart 4K )  przez USB 2 i mimo że wi-fi jest ok bo mogę w telewizorze przeglądać internet, działają inne aplikacje to nie pokazuje się nawet ta strona startowa telewizji tylko czarny ekran z "kółeczkiem" jakby ładowania i po 2-3 minutach pojawia się komunkat Brak żródła a przy ikonce USB 2 pojawia się ikonka taka jak czerwony wyłącznik ! Stwierdziłem że spróbuje podłączyć ten dekoder przez kabel Ethernet- nawet nie wypinałem kabla z Funboxa tylko chwyciłem dekoder Orange  i jakieś 12 metrów pociągnąłem go na piętro (kabel ma chyba 20 m.) Postawiłem dekoder obok tego Telewizora Samsung 4k ,podpiąłem pod USB 2 czyli identycznie jest wszystko zrobione jak było przy pierwszym telewizorze a mimo to sytuacja jest identyczna jak przy połączeniu przez wi-fi ! Przechodzę w menu pilotem z USB 1 gdzie mam podłaczony dekoder Cyfry na USB 2 a tam znowu brak nawet tych informacji o błedzie czy Uwierzytelnianiu tylko kółeczko na czarnym ekranie ! Zmieniałem wejscie na USB 3 ale też nic nie daje ! Także podsumowując dekoder Samsung ICU na jednym starszym telewizorze działa i przez wi-fi i przez kabel ethernet natomiast na drugim telewizorze nie działa ani przez wi-fi ani przez kabel !

0 Lubię to
Odpowiedz