Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 264
  • 888
  • 2

Dziś stała się rzecz ciekawa na tablecie po uruchomieniu aplikacji Orange TV Google pojawiła się informacja o aktualizacji dostępnej tej aplikacji . Zainstalowałem tą aktualizację i uruchomiłem już zaktualizowaną aplikację Orange TV go . I o dziwo okazało się że opcja zarządzanie urządzeniami zadziałała bez problemu .

Usunąłem urządzenie Chrome a przypisałem urządzenie Teclast t 65 .

I w tej chwili aplikacja Orange TV go na tablecie działa zobaczymy tylko jak długo będzie trwała moja radość ...

• 264
  • 888
  • 2

Dziś pojawiła się kolejna nie aktualizja aplikacji orangeTV go i znów zaczął się problem z tabletem o którym jest cały temat. Tabletu nie można zapisać do listy urządzenia w aplikacji Orange TV go. .

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

czas na nowy tablet. Ja nie mam problemu z Xiaomi Redmi Pad Pro, a w chińskich sklepikach to zbliżona półka cenowa.
pirenej_0-1757278954215.png

Polecam dość ostrożnie, bo do oglądania do poduszki (wszak do tego służy tablet) wolałbym jednak ekran z głębszą czernią, ale gdybyś był zainteresowany, mogę Ci go odsprzedać, to uzbieram dopłatę na jakiś tablecik z (AM)OLED.

• 264
  • 888
  • 2

Pirenej ten tablet który polecasz ma tylko WiFi .

Nie ma szczeliny na kartę SIM więc on odpada .

Ja używam tabletów w ciągu dnia do przeglądania wiadomości a nie przed snem do poduszki .....

Tego posta też piszę na tablecie .

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@abcd  usuń z konta Orange TV Go, "Chrome" i tablet. Potem dodaj tablet z powrotem.

• 264
  • 888
  • 2

A jak mam dodać lub usunąć jakieś urządzenie tej listy skoro mi wywala takie błędy jak na dołączonym obrazku ?

Jeszcze 2 dni temu w sobotę wszystko było w porządku na tej liście urządzeń którą widać na obrazku na trzecim miejscu było urządzenie Teclast T65 . Bo zaktualizowaniu wczoraj do najnowszej wersji aplikacji Orange TV go urządzenie teclast znikło z tej listy pozostało puste pole . I wtedy kliknąłem na zapisz urządzenie to zaczęło wywalać błąd taki jak widać na obrazku . Natomiast gdy otworzyłem telewizję w Orange przeglądarce to ukazało się że przeglądarkę można dodać do listy urządzeń i dlatego w tej chwili na trzecim miejscu jest Chrome. 

I ja sam nie potrafię w tej chwili usunąć tego Chrome a przywrócić powrotem tablet na listę zarządzania urządzeniami .

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@abcdnapisał(-a)

Pirenej ten tablet który polecasz ma tylko WiFi .

Nie ma szczeliny na kartę SIM więc on odpada .

Ja używam tabletów w ciągu dnia do przeglądania wiadomości a nie przed snem do poduszki .....

Tego posta też piszę na tablecie .

a po co tabletu simkarta, jak i tak masz komórkę, a w niej hotspota? To nie mój pierwszy tablet i zarówno  ten, jak i poprzednie, z premedytacją wybierałem bez simkarty, zgodnie z tą zasadą.

• 264
  • 888
  • 2

Ale poprzez hotspota prędkość jest niezbyt duża zawsze jednak gorsze niż bezpośrednio z karty SIM albo WiFi .

Jest taki problem w jaki sposób na Androidzie szybko przekonwertować pliki png na jpeg tak by można było taką fotkę wrzucić tutaj na forum bo .png nie chce przyjmować ?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

@abcd Jakiś dziwny ten telefon masz, ja często udostępniam laptopowi internet i szybkość taka jak na telefonie jest, hotspot nie ogranicza szybkości, chyba że sprzęt odbiorca ma słabą kartę sieciową 😎

• 264
  • 888
  • 2

Ireneusz - sprawdziłem dziś . Szybkość pobierania na smartfonie około 30 . Szybkość pobierania na tablecie który korzysta z hotspota na smartfonie około 18 . Czyli jednak spowolnienie jest . 

Dzwonił dziś do mnie technik z Orange i powiedział że oni mieli już kilka telefonów od użytkowników tabletów Teclast 

Którzy zgłosili ten sam problem co i ja . Technik doradził mi aby na dziś zrobić tak :

On technik Orange po swojej stronie skasował wszystkie urządzenia moje z listy aplikacji w Orange TV go .

Ja natomiast spróbowałem od nowa zarejestrować tablet teclast jako pierwsze urządzenie .

Niestety nic to nie dało znów wywaliło komunikat o wyczerpaniu limitu zmian w tym okresie rozliczeniowym .

Wziąłem więc na próbę inny tablet który należy do mego kuzyna .

Jest to model Samsung SM X 216 B

I o dziwo ten tablet bez problemu natychmiast zalogował się w aplikacji Orange TV go 😀