Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max

ROZWIĄZANE
abcd
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Dzwonił do mnie dziś technik Orange i powiedział że w ich systemie nie widać jest próby zalogowania się w aplikacji Orange TV go przez tablet teclast .

Do ich systemu w ogóle nie dochodzi sygnał próby logowania z tego tabletu .

Pech chciał że pan technik zadzwonił do mnie gdy byłem i jeszcze w tej chwili jestem poza domem i nie mogłem wysłuchać czy sprawdzić jego innych rad . Zauważyłem tylko na smartfonie Motorola że lista urządzeń w aplikacji Orange TV go jest u mnie znów całkowicie wyczyszczona ....

atlas_cudow
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

To dobra wiadomość, że ktoś zajął się Twoją sprawą. Może uda się rozwijać problem

ŁysaKaszankaINC
Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz

Jak to możliwe, że skoro rzekomo "Do ich systemu w ogóle nie dochodzi sygnał próby logowania z tego tabletu", to ten sam system wypluwa komunikat

Screenshot_20250410-175646.png

?

Komunikacja... bez komunikacji? To jakiś nowy wymiar.

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

A logowaleś się poprzez kompa? W ustawieniach - urządzenia usuń wszystkie dotychczasowe i spróbuj. W przypadku PC jako urządzenie jest zliczana przeglądarka, z której korzystasz. 1 PC dwie przeglądarki to dwa urządzenia.

Edit.

Czy był w międzyczasie wymieniany lub dobierany multiroom ?

atlas_cudow

@ŁysaKaszankaINCNa  tym polegają właśnie błędy aplikacji. Nie zawsze komunikat z błędem należy brać dosłownie. Gdyby nie robić  takich komunikatów, tylko zostawić te z frameworka to miałbyś np takie cos:

Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.

abcd

Takiej metody aby usunąć wszystkie urządzenia i rejestrować je od nowa już próbowałem i to nic nie pomogło. 

Multiroom nie mam , w oknie przeglądarki na laptopie czy pececie nie logowałem się. 

Przed napisaniem tego posta spróbowałem jeszcze raz i znów to samo na tablecie teclast komunikat że wykorzystano limit zmian na tym terminalu....

ŁysaKaszankaINC
Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy

Najlepiej jakby technik przez pulpit zdalny lub inne anydesk się zalogował na twoim tablecie na twoje dane

abcd

Pomyślałem sobie dziś że sprawdzę czy telewizja Orange zadziała w tym tablecie który sprawia problemy w oknie przeglądarki . I rzeczywiście w domyślnej przeglądarce Chrome po wpisaniu tvgo.orange.pl - wyskakuje te okienko logowania a po podaniu ID usługi i hasła jestem zalogowany bez problemu a mogę dodać nowy urządzenie Chrome  jako trzecie na liście urządzeń . Nie mogę tylko pojąć jednej rzeczy gdy korzystam z telewizji Orange poprzez przeglądarkę to odtwarzając nagrania z multi nagrywarki widzę pasek upływu czasu ale przesuwanie tego paska nic nie daje on cofa się z powrotem do początku. Jak w przeglądarce posuwać do przodu pasek postępu odtwarzanego nagrania ?

abcd

Przed chwilą dostałem maila od techników Orange i napisali mi że tablet teklast jest zarejestrowany na zupełnie obcy dla mnie numer od 2 kwietnia . Jak mogło do tego dojść że tablet jest zarejestrowany w aplikacji Orange TV go na nieznanymi numer nie mam pojęcia .

atlas_cudow
Solution

No to brawo. W takim razie, komunikat był nawet w pokrętny sposób prawidłowy i fajnie, że napisałeś co było przyczyną.