- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pikselizacja przycinanie obrazu
@gayczakmasz Neostradę i jak rozumiem że telewizje IPTV tak ? jeśli tak to polecam przejść na wersję satelitarną bo łącze Neostrady pewno jest nie stabilne 🙂 IPTV jest dobre z światłowodem nie miedzią
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sądziłem, że technologia światłowodowa eliminuje zwykłe zakłócenia obrazu jakie zdarzały się gdy miałem tv-sat. Czy problem może być związany z routerem Funbox 2? Technik sugerował abym przeszedł na Funbox 3. Ale Funbox czy wiąże się ze zmianą usługi ( większa prędkość transferu, min. 300 Mb/s. i oczywiście większe opłaty! ☹️
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gayczak a masz światłowód to wina może być modemu w takim razie warto spróbować wymiany modemu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam światłowód 100 Mb/s. Router Funbox 2 i modem TV Orange Samsung ICU 100. Było dobrze przez 5-6 m-cy. Teraz obraz zaczął zrywać!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gayczak a pytanie mam takie próbowałeś sprawdzić kabel HDMI może wina po tym kablu ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox’a 2,0 na 3,0 łączy się z dodatkowymi kosztami! Po pierwsze, muszę przejść na min. 300 Mb/s. co wiąże się z droższym abon. Po drugie za Funbox’a 3 płace dzierżawę 9 zł/mięs.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017 Moim zdaniem to nie jest wina HDMI. Raczej stawiam na komunikację dekoder - router lub router - serwer wideo (czy jakoś tak)
W starych LiveBox-ach byłą konieczność podłączenia dekodera pod konkretny port LAN, Czy w obecnym FunBox-ie też jest port LAN dedykowany do telewizji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur też tak myślę jak ty ale warto sprawdzić każdą ewentualność tak myślę co do Funbox 1.0 ma taki port w Funbox 2.0 już nie ma wyznaczonego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To może jeszcze dopowiem: Czy w obecnych routerach jest jakaś konfiguracja dotycząca, np: zmiany rezerwacji pasma pod potrzeby TV?
Coś mi świta, że w starych LiveBox-ach coś można było poprzestawiać. Do FunBox-ów mogę tylko podać jakieś propozycje, sam nie sprawdzę, bo nie korzystam z takiego rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gayczak to nie problem z routerem FunBox 2.0, obstawiam że podobnie będzie na FunBox 3.0, jak masz kablem lan spięty FunBox 2.0 z dekoderem, to na początek podmień ten przewód, można też reset routera zrobić do ustawień fabrycznych, na tylnym panelu jest takowy przycisk.