Pakiet Extra TV, aplikacja Orange TV, dekoder i multiroom

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 24
  • 0

Cześć.

mam taki problem, że ani na infolinii ani w salonie nie potrafią mi odpowiedzieć na proste pytanie… + dorzucam jedno od siebie.

Mam pakiet Extra TV razem ze światłowodem. Nie brałem dekodera, ponieważ w salonie dostałem informację o możliwości korzystania z Orange TV na kilku urządzeniach… co się okazało, w tym samym czasie można oglądać tylko na jednym urządzeniu…

Pytania:

1. Czy jak wezmę dekoder 4K multi, będzie to źródło niezależne i będę mógł oglądać na dwóch TV w tym samym czasie? Na jednym przez dekoder a na drugim przez apke? Aby się nie okazało, że w dekoderze też jest po prostu apka Orange TV i zostanę z tym samym problemem…

2. Czy można wziąć więcej niż jeden dekoder, aby zrobić multiroom? (Mam łącznie 3 tv, a moja oferta to tylko światłowód + extra tv)

3. Czy Orange planuje jakoś poszerzyć usługę aplikacji Orange TV aby działała jednocześnie na więcej niż jednym urządzeniu?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

1. Tak dodatkowa opłata 5 zł - bierz śmiało - w każdej chwili możesz zdać.
2. Nie - tymczasowo
3. Możliwe - nie wiadomo kiedy. Wprowadzą multiroom to pewnie będzie można, albo na apce płacąc za usługę lub na dekoderze płacąc za usługę i wypożyczenie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 ODPOW. 19

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

1. Tak dodatkowa opłata 5 zł - bierz śmiało - w każdej chwili możesz zdać.
2. Nie - tymczasowo
3. Możliwe - nie wiadomo kiedy. Wprowadzą multiroom to pewnie będzie można, albo na apce płacąc za usługę lub na dekoderze płacąc za usługę i wypożyczenie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

W tym samym czasie na Multi i w aplikacji będzie działać. Tyle że sygnał na Multi będzie pół minuty wcześniej.

@robsonw1napisał(-a)

...

Aby się nie okazało, że w dekoderze też jest po prostu apka Orange TV

...

W dekoderze wynajmowanym jest apka Orange TV, ale działa inaczej niż na dekoderze "własnym". Orange stara się maksymalnie zaciemnić sytuację, ale już w miarę dobrze wiadomo jaki jest stan faktyczny.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Wydaje mi się bo też przymierzam się do takiej opcji, że Światłowód + extra TV zapewnia opcję z dekoderem 4K Multi ( wypożyczenie za opłatą ok.5 zł/m i możliwością odbioru na drugim sprzęcie ( TV smart lub przystawka z Androidem) poprzez aplikację Orange TV. Nie wszystkie telewizory posiadają system android, dlatego możliwość zainstalowania i odbioru przez przystawkę. Dekoder 4K Multi posiada Androida i ma możliwości instalowania na nim różnych aplikacji. Niestety aplikacja Orange TV jest dostępna w Google Play, ale dekoder nie pozwala jej zainstalować. Dlatego wyjściem jest drugi TV lub przystawka.

• 8676
  • 35094
  • 293

Multi ma zainstalowaną inną wersję tej aplikacji i on działa tak jak dekodery nie-androidowe. To nie jest kwestia co się gdzie da zainstalować, to jest kwestia jakie decyzje biznesowe i marketingowe podejmie operator.

• 169
  • 584
  • 0

Tak jest jak piszesz. Ja tylko nadmieniłem że po wywołaniu aplikacji Orange TV jest ona dostępna jako do zainstalowania, ale po kliknięciu instaluj pojawia się komunikat o niemożności instalacji na tym sprzęcie. Po prostu lepiej by było żeby w ogóle się nie pojawiała do pobrania. No ale to taka tylko wolna dyskusja o apce która nie ma wpływu na działanie sprzętu.

• 12
  • 32
  • 0

Cześć,

to dziwne co piszesz, bo biorąc po uwagę informację z tego linku to powinno to jednak działać. Spróbuj może tak jak jest opisane w linku i daj znać, czy działa.

• 8676
  • 35094
  • 293

@Jarek9008: ale co konkretnie "powinno działać"? Do kogo/czego się odnosisz? Wątek na trzepaku jest pełen bzdur (choć i sensowne wskazówki można tam znaleźć). Jeśli interesują cię technikalia to służę konkretnymi logami pokazującymi jak się odbywa komunikacja w ramach IP TV.

• 12
  • 32
  • 0

Powinno działać korzystanie z apki Orange TV na kilku TV/przystawkach jednocześnie - tam autor pisze o trzech urządzeniach zalogowanych do apki i uruchomionych jednocześnie - być może tak jaka pisze autor jest to jakiś bug apki, niemniej - działa.

• 169
  • 584
  • 0

@Jarek9008  Dobrze piszesz. Gdzieś na forum czytałem że niby odbiór przez aplikacje Orange TV możliwy na jednym urządzeniu jednocześnie, ale ktoś napisał że odbiera na kilku. Problem w tym że nie mogę sobie przypomnieć gdzie, w którym temacie gościu to opisał. Może znajdę to przytoczę. Poszperałem i znalazłem na forum sat kurier że ktoś odbiera na dwóch urządzeniach przez apk Orange TV.