Czy mogę wyłączyć pakiet Canal+ super sport bez ponoszenia kosztów w postaci kary

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 488
  • 2434
  • 42

Czy mogę wyłączyć pakiet Canal+ super sport bez ponoszenia kosztów w postaci kary

No ale musiałbyś mieć nagranie. Bo inaczej dział reklamacji rozpatrzy Ci to na podstawie dokumentow. Możesz od razu iść do UOKiKu.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 32
  • 0

Wiem że rozpatrzy na podstawie dokumentów ale może rozpatrzeć pozytywnie reklamacje wyłączenie pakietu canal+ sport full bez ponoszenia kosztów kary bo na jednej ze stron czytałem dzisiaj o takim samym przypadku jak mój i kobieta pisała że wyłączyli jej canal+ sport bez kar umownych bo pisała w reklamacji co ja przedstawiłem celowe działanie mające na celu wprowadzenie mnie w błąd przez pracownika Orange przy wyborze pakietu canal+sport full bo gdybym wiedział od początku że canal+ 6 i 7 nie będzie dostępny w tym pakiecie to bym nie zawierał umowy na ten pakiet.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 363
  • 1356
  • 8

@Devuth  Chyba nie powinno być problemu. Tak jak włączyć można w każdej chwili, to i zrezygnować też, jeśli zamówiłeś bezterminowo. Trzeba tylko zapłacić za dany okres rozliczeniowy do końca trwania w zależności kiedy się zrezygnuje. To są dodatkowe pakiety których nie ma w umowie, a które można sobie dobrać bez konsekwencji.Jak miałeś umowę terminową z pakietem love też można, ale może być naliczona kara umowna.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 309
  • 1544
  • 6

Nic nie zaszkodzi złożyć reklamacji. Czasami operatorzy podchodzą niestandardowo do indywidulanych przypadków, szczególnie, że to tylko pakiet dodatkowy. W tym przypadku dochodzi jeszcze jedna kwestia - obecny pakiet Canal+ w Orange nie gwarantuje dostępu do pełnej oferty. Więc na to też można powołać. Najważniejsze, by twardo przedstawiać swoje argumenty.

Daj info jak o się zakończy, bo sam jestem ciekawy. I będzie to jakaś informacja na przyszłość.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2461
  • 7770
  • 241

Niestety konsultanci mylą Canal+ Sport 6 i 7 z Canal+ Sprtt 6 i 7 Extra które to już są w ofercie.
Składaj reklamację jest duza szansa na jej uznanie.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 32
  • 0

Złożyłem Reklamacje w imieniu żony dzisiaj mam mieć odpowiedź od Orange mimo że pisała konsultantka że do 7 dni czekać na odpowiedź a żona dostała sms że dzisiaj będzie odpowiedź z Orange.

Jednak nastąpił błąd odpisało Orange że do 14 października mają czas na danie odpowiedzi ale zazwyczaj trwa to do 7 dni roboczych.