Orange TV na Xiaomi TV Stick 4k

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Cześć,

Mam problem z działaniem aplikacji Orange TV na Xiaomi TV Stick 4k (android 11) na telewizorze.

Aplikacja odpala, wyświetla miniaturki aktualnych programów ale nie daje się żadnego uruchomić.

Mam ten problem już 2 tydzień. Wcześniej działało normalnie (popsuło się samo z siebie).

Mam 2 nowe TV sticki i na obu jest to samo po przerzuceniu dostępu. Resetowane wszystko co się da po kilka razy. Aktualizacje również pełne. Na telefonie w aplikacji Orange TV GO wszystko działa poprawnie. Wsparcie Orange rozkłada ręce i nie wie czemu nie działa:) Uprawnienia i urządzenia widać u nich poprawnie, mimo to nie da się niczego włączyć.

Na sticku nie widać też pakietów jakie posiadam i nie da się wejść w diagnostykę.

Dodam, że wszstkie inne apliakcje na tych stickach działają bez najmniejszych problemów, więc to raczej nie one są przyczyną.

Ktoś miał podobny problem na TV sticku?

2 ODPOW. 2

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4091
  • 19613
  • 100

Nie włączyłeś na tym urządzeniu jakieś apki, która działa jak VPN? Możesz się upewnić, że publiczne IP tego urządzenia jest dokładnie takie samo jak innych twoich urządzeń? 

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Nie bawiłem się w nic związanego z VPN na tym sticku. Nic też nowego nie instalowałem. Któregoś dnia wieczorem działało normalnie tak jak i wcześniej, a rano programy przestały się uruchamiać, mimo iż aplikacja nie wyrzucała żadnych błędów. Nie mam jak teraz sprawdzić IP spoza domu ale samo by się chyba nie powinno zmienić, skoro wcześniej było ok?

Poresetowałem co się dało (modem, router od światłowodu, sticka do ustawień fabrycznych). Sprawdziłem, że aktualizacje na sticku są pełne. Od nowa zainstalowałem aplikację Orange TV i dalej było to samo.

Nawet jak zmieniłem stick na drugi i przepisałem do niego uprawnienia to było to samo. Podłączyłem stick do innego TV i też to samo.

Z helpdeskiem Orange też przeszedłem ścieżkę zdrowia. Resetowali mi uprawnienia i urządzenia i u nich było widać, że rejestruję stick i przypisał się poprawnie, jednak programy dalej się nie włączały. 

Jedyne co mi nie pasuje to fakt, że w apliakcji na telefonie nie widzę tego sticka w przypisanych urządzeniach. Wcześniej go miałem - jak wszystko działało. Od chwili awarii nie pojawia się na liście w mojej aplikacji nawet mimo tego, że w Orange je widzą.