Orange TV i Chromecast

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@voltoohm tak właśnie zrobiłem i dalej to samo, komunikat o braku usługi bez opcji wpisania danych. Popróbuję jeszcze później, bo musze zacząć pracować 🙂

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3794
  • 17437
  • 95

Orange TV i Chromecast

Ta apka zadziała tylko na necie od Orange, do którego jest przypisana, czyli do światłowdu. Da się to w pewien sposób obejść, ale jeżeli sam tego nie "odkryjesz" to raczej nikt tego ci nie opisze, bo łamie to regulamin.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 49
  • 0

Orange TV i Chromecast

Jaka wersja aplikacji? Jeseś pewny że udostepniasz internet mobilny? Odłączyłeś się z wifi zanim zrobiłeś hotspota? 

Sprawdziłem u siebie taki scenariusz:

- połączenie do funboxa, aplikacja uruchomiona

- zamknięcie aplikacji, w ustawianiach android Aplikacje - Orange TV- Wyczyść dane aplikacji

-na telefonie wyłączenie WiFi, włączenie hotspota, podłącenie sticka do sieci hotspot

- uruchomienie aplikacji Orange TV - Aplikacja pyta o login i hasło, jak wpisze te które mam od internetu mobilnego to wtedy mam pytanie czy chce zmienić urządzenie( nie przechodze dalej bo nie stracić dostępu na drugim mieszkaniu)

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@voltoohm 

🙄ech, gdy włączyłem hotspot w telefonie miałem jednocześnie włączone wifi, więc Chromecast ciągle się łączył z siecią wifi orange światłowód.

Poprawiłem to i teraz dostaję możliwość zalogowania w apce Orange TV 👍.

Wpisuję moje dane logowania i dostaję komunikat:

"możliwość zalogowania jedynie na wykupionej usłudze neostardy" 👎

Rozumiem więc, że to, że mam działającą usługę Orange TV Go tu nie wystarcza. Potrzebna jest inna usługa, której nie mam - prawdopodobnie chodzi o multiroom, tak jak pisał @janio1 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3070
  • 14706
  • 135

Orange TV i Chromecast

@jacek6071 Orange TV Go możesz używać korzystając z Internetu od dowolnego operatora, Orange TV musi mieć dostęp do Twojej domowej infrastruktury z dostępem do światłowodu/Internetu mobilnego od Orange.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3794
  • 17437
  • 95

Orange TV i Chromecast

@jacek6071 Ale ty jesteś uparty. Ile razy mamy Ci pisać, że Orange TV działa tylko na necie do którego jest przypisana usługa. Ja nie mam żadnego multiroom, nawet nie ma dekodera. Po protu działa mi tylko na necie Orange.... 

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@atlas_cudow Dobrze - dlaczego w takim razie Orange TV nie działa u mnie skoro mam pakiet Start TV i wlączoną usługę TV Mobilna? Brak usługi multiroom był dla mnie przynajmniej jakimś tropem

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1950
  • 8353
  • 68

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  a na telefonie Ci działa?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  No nie działa bo masz usługę na jeden odbiornik, czyli dekoder. Na drugiej usłudze nie zadziała bo nie wykupiłeś. Zobacz jak to wygląda u mnie i nie ma co się zastanawiać i dywagować tylko trzeba zadzwonić lub w MO spróbować wykupić multiroom.

pakiety i usługi.jpg

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@Glut Telefon to inna bajka. Na telefony i tablety jak również stronę internetową działa aplikacja Orange TV Go i ona zadziała na każdym necie. Aplikacja Orange TV jest na urządzenia z Androidem takie jak TV lub różnego rodzaju box. Działa tylko ze światłowodem od Orange. To są różne aplikacje. Tak to sobie Orange wymyśliło.