Komunikat o możliwej opłacie za użycie mobilnego internetu. Nie można go zaakceptować w Orange TV Go

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 264
  • 888
  • 2

Komunikat o możliwej opłacie za użycie mobilnego internetu. Nie można go zaakceptować w Orange TV Go

Dziś rano pojawił się u mnie nowy problem z aplikacją do mobilnej telewizji a mianowicie pojawił się komunikat ostrzegający przed opłatami za użycie mobilnego internetu i nie ma Pola aby ten komunikat ominąć albo zaakceptować .

Mogę tylko otworzyć ustawienia WiFi i używać aplikacji Orange TV go po wifi .

Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji Orange TV go nie pomaga znów pojawia się komunikat z ostrzeżeniem o mobilnej transmisji danych i tego komunikatu nie można nijak zamknąć pominąć albo zaakceptować. 

Czy u kogoś innego też wyskakuje coś takiego i jak sobie w takiej sytuacji poradzić. ?

Proszę o pomoc .

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

Komunikat o możliwej opłacie za użycie mobilnego internetu. Nie można go zaakceptować w Orange TV G

Ja po wejściu na mobilnym internecie mam komunikat:

Screenshot_2025-09-12-14-30-18-522_com.orange.pl.orangetvgo.jpg

 Da się zaakceptować. Wersja 3.43

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Ale to chyba komunikat w systemu Android? Jeżeli tak to wejdź w ustawienia -> karty sim ->  Ostrzeżenie o limicie danych  i tam jest opcja wyłączenia komunikatu. 

atlas_cudow_1-1757672548276.png

Druga opcja, jeżeli chcesz zachować oszczędzanie danych,  to: wejść w: ustawienia -> aplikacje -> wyszukać aplikację Orange TV -> wybrać ją -> wejść w Wykorzystanie mobilnej transmisji danych -> Zaznaczyć opcję " Użycie nieograniczonej mobilnej transmisji danych". 

atlas_cudow_0-1757672499815.png

Samo oszczędzanie danych możesz włączyć lub wyłączyć w: Ustawienia -> Oszczędzanie danych

atlas_cudow_0-1757672809667.png

U ciebie te opcje mogą się nazywać troszkę inaczej, ale raczej znajdziesz co trzeba... 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

Chodzi o pierwszy czy drugi?IMG_8115.jpegIMG_8116.jpeg

• 264
  • 888
  • 2

Komunikat o możliwej opłacie za użycie mobilnego internetu. Nie można go zaakceptować w Orange TV G

przed chwilą chciałem zrobić zrzut ekranu z tego komunikatu aby go tutaj pokazać na forum ale nie udało się bo jak widać w oknie aplikacji Orange TV go dotknięcie trzema palcami nie daje efektu zrzutu ekranu Ale poruszenie trzema palcami spowodowało zniknięcie tego komunikatu i normalny uruchomienie aplikacji nie wiem co oni tam pokombinowali . 

Ale

• 2842
  • 12100
  • 74

A to wygląda na to, że to popup z samej apki, a nie z androida. Czyli chyba 2 screen od @Samotnick .

Zrzut ekranu pewnie zrobisz za pomocą klawiszy fizycznych, np vol - + Pwr, lub  coś podobnego Z resztą możesz po prostu zrobić zdjęcie telefonem. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

Ja po wejściu na mobilnym internecie mam komunikat:

Screenshot_2025-09-12-14-30-18-522_com.orange.pl.orangetvgo.jpg

 Da się zaakceptować. Wersja 3.43

• 264
  • 888
  • 2

Tak glut ja mam ten sam komunikat . Tylko ponieważ ja mam ustawione pogrubienie tekstu i powiększenie czcionki to ten napis wejdź do aplikacji schował się a widoczny był tylko ustawienia WiFi dlatego nie mogłem zaakceptować bo musiałbym dotknąć tego przejdź do aplikacji a ten napisz był niewidoczny przy pogrubionym i powiększonym tekście.

• 2842
  • 12100
  • 74

Z całym szacunkiem, ale w mojej opinii odpowiedź od @Glut  naprowadziła Cię na rozwiązanie problemu. Ja osobiście właśnie tą odpowiedź oznaczyłbym jako rozwiązanie...