Brak Orange TV GO na innych urządzeniach niż na telefonach i tabletach

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6950
  • 225

@Praziomeknapisał(-a)

@j131napisał(-a)

@janio1napisał(-a)

...

Starzy klienci muszą czekać do zakończenia umowy.

...

Nie, przy przedłużaniu umowy utrzymywane są te same ograniczenia. Trzeba by zerwać umowę kompletnie. Tak że jest jeszcze śmieszniej.

Jest jakieś ryzyko,że stracę numer?

Jak jest to mam w 4 literach ich ofertę i idę np do T-Mobile 

Nie ma żadnego ryzyka. Usługi zachowują ciągłość działania.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)

@Praziomeknapisał(-a)

@janio1napisał(-a)

...

Starzy klienci muszą czekać do zakończenia umowy.

...

Nie, przy przedłużaniu umowy utrzymywane są te same ograniczenia. Trzeba by zerwać umowę kompletnie. Tak że jest jeszcze śmieszniej.

Jest jakieś ryzyko,że stracę numer?

Jak jest to mam w 4 literach ich ofertę i idę np do T-Mobile 

Nie ma żadnego ryzyka. Usługi zachowują ciągłość działania.

To już coś wiemy dokładniej. Na forum satkurier dowiedziałem się że udostępniają aplikację Orange TV. Dalej nie wiem czy do tej app można dobrać dekoder( wiem że trzeba coś zapłacicić, 4,99 zł) czyli biorę Extra TV 206 kanałów prędkość 2Gb/s i dekoder np. 4K Multi plus aplikacja Orange TV. Czy to tak wygląda, bo dokładnie nie wiem? Jakby jednak nie patrzeć to dziwne praktyki stosuje Orange. T-mobile wypuściło app Magenta TV po polsku której do tej chwili nie było i bez problemu można się zalogować jeśli mamy dane klienta. Orange stosuje jakieś sztuczki. Niezrozumiale to jest, niestety. Żeby nawet nie można otworzyć aplikacji, to jakieś dziwy. Nie mniej muszę czekać chociaż do grudnia żeby przedłużyć na nowych zasadach.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 422
  • 1499
  • 1

Może to świadczyć, że boją się obciążenia sieci jakby każdy mógł się zalogować. No chyba, że jest inny powód to niech mądrzejszy się wypowie.

A to tylko źle świadczy o ich sieci.

Play i T- Mibile nie mają z tym problemu.

• 169
  • 584
  • 0

Trochę mnie  wnerwia podejście Orange do klientów. T-mobile bratni operator wprowadził od niedawna aplikację TV Magenta na Android w wersji dla naszego kraju i już bez problemu można z niej korzystać, tylko aby mieć dane do logowania. Orange nawet nie udostępnia otwarcia swoje aplikacji, a co mówić o logowaniu. Nie mogę pojąć takiego podejścia. Mam możliwość i korzystam z wielu aplikacji jako abonent, lub przez udostępnienie, ale takiego czegoś co wyrabia Orange nie mogę zrozumieć. Jakieś nowe pakiety, nowe umowy. Co to jest. Co mają uczynić starzy klienci? Orange idź wreszcie po rozum do głowy i nie stosuj podwójnych standardów dla swoich klientów. Wszyscy ważni operatorzy udostępniają swoje aplikacje tylko Orange stosuje sztuczki. Czym się kierujecie? Co wami powoduje żeby tak działać? Podajecie że jest Nasz Orange żeby dzielić się uwagami, a więc się dzielę. Zerknijcie ile niezadowolonych opinii pod aplikacją Orange TV na Google Play. Czy to nic nie znaczy?

• 422
  • 1499
  • 1

Ja wyrażę swoje niezadowolenie w grudniu. U mnie FTTH ma T-Mobile i Netia; natomiast Canal+ ma całkiem spoko usługę telewizyjną.

Operatorzy będą się "bić" o nowego klienta..a Orange tylko na tym straci.

Zrywać umowę, zmieniać umowę w trakcie jej trwania?..Nie tedy droga Szanowna Pomarańczo.

Korzystam z apki na telewizorze Polsat Box i muszę przyznać, że jakość jest całkiem dobra. Nawet jakby bardziej soczyste kolory i ostrzejszy obraz niż przez IWU. Czy tak jest w Orange GO na telewizory?

• 169
  • 584
  • 0

Dzisiaj przeczytałem spory artykuł na temat nowych propozycji od Orange czyli pakiet Extra TV, Rezygnacja z dekodera, lub z dekoderem za 4,99 zł. Odbiór za pomocą aplikacji Orange TV na różnych urządzeniach od aplikacji na telewizory do przystawki Chromecast. Wszystko fajnie, tylko wszystko dla nowych klientów z nowymi umowami. Dla mnie jest to wszystko dziwne i nie zrozumiałe. Nowy klient dostaje nowy pakiet 206 kanałów dekoder jak chce, aplikację na android Orange TV, aplikację na smartfon tablet i internet Orange TV Go. Stary klient musi oblizać się smakiem i czekać do zakończenia umowy. Coś niesamowitego. Jak można zapomnieć o klientach na umowach? Jak można tak różnicować klientów? Przecież to powinno być z automatu. Chcesz zostać na starej umowie, twój wybór. Chcesz renegocjować nową, proszę bardzo. Nic z tych rzeczy. Nie napisałem tego żeby narzekać, lecz może ktoś z Orange to czyta i zareaguje. Ktoś może radzić żeby zrezygnować. Niestety nie jest to takie słuszne ponieważ żaden operator nie daje możliwości odbioru wszystkich kanałów, które nas interesują. W Canal+ nie będzie tego, w Polsat box innego itd.

• 422
  • 1499
  • 1

Czy mógłbyś napisać o jaki artykuł chodzi?

Orange TV GO jest faktycznie bezawaryjna?

• 169
  • 584
  • 0

@Praziomek Niestety nie. Rano przy kawie na wiadomościach Google mi się wyświetl spory artykuł. Później jak chciałem go odszukać, już nie mogłem. Wydaje mi się że to było na Antyweb, ale nie jestem pewien.

• 29
  • 79
  • 0

Jak przedłużę umowę na nowych warunkach to będę mieć taką opcję? 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8683
  • 35118
  • 293

Nie wiem, ale możliwe. Jeśli przedłużysz automatycznie to jednak raczej nie - jeśli masz teraz jakiś inny dekoder niż Multi i po prostu przedłużysz, to chyba zostaniesz na starych zasadach. Musisz pogadać z kimś w Orange, oni może będą wiedzieć.