Aplikacja Orange TV nadal nie jest widoczna na moim Xiaomi Box

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 249
  • 886
  • 2

Odniosę się jeszcze do tego tematu. Dziwne co Orange wyrabia z klientami. Jeśli powiedzmy od maja 2025 wprowadzono nowe umowy na Start TV i Extra TV to dlaczego wciskają ludziom jakieś Love? Przecież nie wszyscy idący podpisać umowę są zorientowani w zawiłości całej procedury. Rozumiem siebie. Mam od marca 2024 Orange Love, muszę czekać, ale ktoś kto wchodzi w nowe warunki powinien mieć sytuację jasną jaka obowiązuje. Wydawało mi się że Love już nie proponują. Dlatego pod aplikacją Orange TV jest tyle negatywnych opinii. Na palcach można policzyć tych co korzystają. Reszta szczególnie ostatnie opinie dała się wpuścić w maliny jak @Rogacz8891. Z tego wynika że trzeba uważać i żądać koniecznie tego co się chce, tylko nie każdy jest dobrze poinformowany. W ogóle skąd takie umowy jeśli w propozycjach Orange ich już nie ma. Myślę że to wynika z przedłużania umowy, dlatego trzeba od razu zaznaczać że się chce Start TV  i Extra TV a nie to co było tylko na nowych warunkach. To sobie Orange wymyśliło. Dlatego jest to forum. Piszmy i radźmy się nawzajem.

@Rogacz8891 Ogarnąłeś już aplikacje Orange TV i odbiór przez tą aplikację. Ja od 20 luty mam nową umowę na Orange Love Mini i do tego (Orange Światlowód, Funbox 6, dekoder 4 K Multi, Start TV, Extra TV , aplikacja Orange TV jako multiroom, abonament komórkowy). Wszystko zaczęło działać od północy z 20/21 luty. Taka uwaga. Aplikacja Orange TV nie będzie działała bez multiroomu. Kiedyś tak było że działała. Obecnie do działania trzeba wykupić multiroom co kosztuje 15 zł/m-c. Potraktowali to jak kiedyś drugi dekoder. Żeby odbierać na więcej niż jednym odbiorniku należy wykupić kolejny multiroom. Multiroom w postaci aplikacji Orange TV działa tylko na jednym urządzeniu. Podczas przechodzenia na apkę na innym urządzeniu( TV lub box) należy zdeklarować to urządzenie. Można odbierać na kilku urządzeniach przez aplikację, ale to samo co na głównym, bez możliwości przełączania kanałów. Obecnie tak to wygląda.

--------------------------

Scaliłem wpisy

Mikołaj

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 69
  • 0

Nie,

Wyjaśniłem to. Trafiłem na bardzo miłą panią z obsługi.
I w skrócie mam stary pakiet, którego już nie oferują, bo im się mocno nie opłaca, a dla mnie jest mega korzystny.
Także albo zachowuję ten pakiet przez około 2 lata jeszcze, albo przejdę na nowy, gdzie zyskam aplikację na tv, ale finansowo wyjdę gorzej.
Więc machnąłem ręką.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3784
  • 17352
  • 95

@janio1Taka uwaga. Aplikacja Orange TV nie będzie działała bez multiroomu.

Dziwne, bo u mnie działa, a nie mam żadnych dekoderów Orange, a tym bardziej nie mam żadnego multiroom 🙂

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie w temacie to

@Rogacz8891  możesz spróbować jeszcze tak:

https://support.google.com/googleplay/answer/14274288?hl=pl

Zdalnie zainstalować apkę.

• 249
  • 886
  • 2

@atlas_cudownapisał(-a)

@janio1Taka uwaga. Aplikacja Orange TV nie będzie działała bez multiroomu.

Dziwne, bo u mnie działa, a nie mam żadnych dekoderów Orange, a tym bardziej nie mam żadnego multiroom 🙂

Prawdopodobnie działa u ciebie ponieważ nie masz dekodera tylko aplikację. Ja mam dekoder na jeden TV, a dodatkowo apkę na drugi TV. Oni to obecnie traktują jako Multiroom. Tak mnie poinformowała konsultantka i tak mam w umowie. Kiedyś było za darmo.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3784
  • 17352
  • 95

@janio1  A ok. Nie mam TV od Orange. Nawet nie prosiłem o dostęp do aplikacji. Operator sam mi dał Start+ w cenie i tak to działa u mnie 🙂 

• 249
  • 886
  • 2

@atlas_cudownapisał(-a)

@janio1  A ok. Nie mam TV od Orange. Nawet nie prosiłem o dostęp do aplikacji. Operator sam mi dał Start+ w cenie i tak to działa u mnie 🙂 

Jeszcze zapytam. Masz aplikację Orange TV na telewizor i box, czy aplikację Orange TV Go na urządzenia mobilne (smartfon, tablet). Tą drugą na mobilne dają bez problemu. Też ją mam. Obecnie mam umowę tak jak chciałem i napisałem.