Amazon Prime w Orange

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Orange wprowadza do swojej oferty serwis Amazon Prime.

Z informacji na stronie Orange wynika, że obecnie Amazon Prime w Orange można zamówić w dedykowanej ofercie: "Zamów telewizję - Extra TV z umową na 24 mies., a dostaniesz w promocji dostęp do Amazon Prime na 24 miesiące. Extra TV można zamówić do światłowodu (FTTH), Internetu światłowodowego (HFC) albo Internetu mobilnego dla domu."

16 ODPOW. 16

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3938
  • 18445
  • 95

Amazon Prime w Orange

Ogólnie ok ale regularna cena AP to 70 zł na rok więc tak średnio powiedziałbym. Ale jak to mówią lepiej mieć, niż nie mieć 🙂 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

No nie wiem czy "lepiej". Mam to jeszcze z oferty za 49PLN/rok i coraz rzadziej cokolwiek tam oglądam. Chyba nie przedłużę subskrypcji, i to nie dlatego że nieco podrożała, tylko dlatego że nie mam tam prawie nic do oglądania. Tym bardziej pakietowanie jej z lojalką zupełnie by mi nie odpowiadało. Zawsze przecież mogę odnowić subskrypcję kiedy tylko przyjdzie mi ochota.

• 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Dlatego Orange zadba o to, że nawet jeśli nie wykupisz, to dorzuci Ci do oferty. Głowa do góry 😎

Osobiście też rzadko zaglądam do Amazon Prime. Chociaż muszę przyznać, że czasami zaskakują premierami polskich filmów, które jeszcze niedawno były w kinie. Nawet lepiej niż pozostałe serwisy sVOD. 

Co nie zmienia faktu, że dodatek do oferty często pozwala podjąć decyzję o wyborze oferty. Ja nie twierdzę, że ktoś wybierze telewizję Orange specjalnie dla Prime Video, ale jeśli już podejmie decyzję o telewizji w Orange, to na serduszku zrobi się przyjemniej.

No i biorąc pod uwagę konkurencję, która do pakietu TV od dawna dodaje jakieś serwisy stremingowe do telewizji, to można powiedzieć, że Orange wreszcie do szusowało. 

• 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

Orange od dawna oferowało Netfix: nawet na dekoderach do starej oferty TV jest dla tego serwisu (i tyko dla niego) aplikacja. To była pewnego rodzaju wygoda, bo oba źródła (serwis streamingowy i IP TV) można było odbierać na jednym sprzęcie. Ale teraz, w dobie dekoderów programowych na Android TV ten aspekt przestał być istotny - choć wyłącznie dla umów na "nową TV".

• 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Wiadomo, że serwisy streamingowe to nie jest nowość w Orange, gdzie mamy m.in. Netflixa, Canal+ Online czy HBO Max. Bardziej miałem na myśli to, że do tej pory serwisy streamingowe, były jako płatny dodatek do umowy Orange. Dobierasz i płacisz, czasami zyskujesz kilka miesięcy za free.

Z kolei w ramach promocji "Amazon Prime dla klientów Extra TV", klienci którzy zawrą umowę na Extra TV na 24 miesiące otrzymają "bezpłatny dostęp do Amazon Prime przez 24 miesiące"

• 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

Tak, tak - oczywiście. To co prawda zawsze było rzekomo "taniej w pakiecie", ale fakt - całkiem darmo bonusy się nie zdarzały. Z drugiej strony, jeśli patrzeć kwotowo to jednak jest malusieńki bonusik, całkiem porównywalny z tymi poprzednio oferowanymi.

• 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Nie ma też co się czarować. Amazon Prime nie jest zbyt drogi, dodatkowo zapewne operatorzy mają specjalne umowy z właścicielem platformy, co zapewne pozwala na "wsadzanie" tego serwisu w ramach promek po hurtowych cenach. Na razie do oferty z telewizją, ale zakładam, że w przyszłości mogą rozszerzyć dostępność z innymi usługami (np. mobilnymi).

Zyskują trzy strony. Amazonowi rośnie zasięg, oferta "z gratisem" wygląda lepiej niż bez, a klient "w cenie" ma dostęp do serwisu 🙂

• 9496
  • 39083
  • 328

Amazon Prime w Orange

No pewnie, pewnie. Tylko że np. mnie Orange odmawia możliwości zawarcia takiej umowy (na Extra TV). Więc czuję się wykluczony i dyskryminowany. Tym samym fakt istnienia promocji na serwis za który teraz płacę nomen omen extra, jeszcze bardziej mnie irytuje.
A raczej powinien irytować, bo tak naprawdę jest mi ta sprawa w sumie doskonale obojętna.

• 232
  • 1086
  • 4

Amazon Prime w Orange

Nie chcą, bo nie chcą. Czy ty nie chcesz zmienić oferty, w której jest Extra TV?