- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana CSC Samsung J5 2017
Witam! Posiadam Samsunga J5 2017. Telefon jest z Orange, więc ma CSC: OPV, chciałbym żeby miał: XEO. Z tego co wyczytałem to wystarczy wgrać odinem Soft w wersji XEO i nie ma wtedy żadnych problemów z gwarancją czy knoxem. No i tutaj leży mój cały problem, bo chcę się upewnić czy po takim flashu telefonu nie będzie żadnych problemów z gwarancją. Np. że telefon jest z Orange, więc powinien mieć brandowany system.
//Gdyby ktoś pytał po co mi wersję zmieniać, to po prostu wersja XEO posiada update do androida 8.1, a OPV nie 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szczerze nie byłabym taka pewna, że potem nie będzie problemu z gwarancją bo serwis w razie W jak będzie potrzeba oddania tel może to uznać jako nieautoryzowaną ingerencję w system
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozwolę sobie tylko potwierdzić to co wyżej. Jednakże ważna sprawa jest taka, że gwarantem jest producent. Najlepiej podpytaj właśnie Samsunga o tą sprawę. Z tego co kojarzę, to w autoryzowanym punkcie Samsunga jest możliwość takiej operacji (jednakże zapytaj czy jest taka dyspozycja do wykonania). Wtedy wiadomo, gwarancja nie zostania utracona.