- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VPN statyczny router zte mf 258
Witam serdecznie. Mam problem z konfiguracją vpn w telefonie iphone se. Po poprawnej instalacji profilu sieć komórkowa przełącza się na 3G, gdzie bym nie był, choć w ustawieniach tel. odhaczone jest LTE. Po odinstalowaniu profilu VPN sieć wraca do normy czli wskakuje LTE. Czy mamy na to jakąś radę? Pozdrawiam Patryk.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co to za VPN? U mnie OpenVPN, Cloudflare czy Vanish pracują z trybie LTE. To przełączenie na 3G następuje na routerze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przepraszam, zapomniałem napisać że z orange za 20zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tobie chodzi o uzyskanie publicznego adresu IP na routerze za pomocą usługi Orange VPN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na routerze mam niby dobrze skonfigurowane i LTE jest więc skąd te 3G to nie wiem.
vpn.static.pl usługa orange
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie nie wiem po co piszesz o telefonie? Działa Ci ten profil/nie działa/czy działa ale router nawiązuje połączenie tylko w trybie 3G?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak ogólnie chodzi o to że po instalacji profilu VPN ze strony orange.pl/vpn i uruchomieniu usługi sieć wchodzi mi na 3G i nawet nie wiem czy mam ten dostęp do domu bo nawet neta w tel. nie mam.
Jeżeli w domu mam LTE to skąd te 3G na tel.?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usługa Orange VPN konfigurujesz wyłącznie na routerze. Zakładasz nowy profil połączenia i po rozłączeniu i połączeniu z siecią powinieneś mieć na routerze publiczny (w Twoim przypadku również statyczny) adres IPv4. Dopiero potem możesz zastanowić się jak z telefonu uzyskać dostęp do swojej sieci domowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak mam zrobione. Serwisant orange powiedział że ustawienia w routerze mam poprawne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@capselnapisał(-a)tak mam zrobione. Serwisant orange powiedział że ustawienia w routerze mam poprawne
To uruchamiasz na routerze (jeżeli ma taką funkcję) lub w swojej lokalnej sieci serwer VPN do którego będziesz się łączył z zewnątrz. Możesz również skorzystać z przekierowania portów na routerze lub funkcji DMZ aby uzyskać dostęp z zewnątrz do konkretnego urządzenia w swojej sieci.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »