- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon klasyczny (z klawiaturą)
@musbron1945przepraszam za tą propozycję. Ten telefon Nokie 6300 4G nie bedzie dobry rozwiązaniem dla Ciebie ponieważ jest tam system Kaios. To system który posiadasz myPhonie i miałeś problem z internetem. Ogólnie to polecałbym Ci smartfona od Orange. Przesyłam Ci linka do sklepu Orange tam masz dostępne różnorodne smartfony https://www.orange.pl/esklep/smartfony?typ-oferty=SIMFREE_INST&tylko-dostepne
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pablo5
Witam. Odwiedziłem adres który mi podrzuciłeś i .. złapałem się za głowę na widok cen. Toż to nienajgorszy samochód można byłoby kupić z takie kwoty!!!
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie, "nie bądźmy Pewexami- nie mieszajmy dwóch systemów walutowych".
Co innego telefon satelitarny Telefon satelitarny: jak działa, jaka jest cena i koszty korzystania z urządzenia? (satelitarnecyfro..., a co innego telefon komórkowy. Przy cenach za aparaty może warto wynająć? telefon satelitarny wynajem Inmarsat pro - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl
Jeśli to ma służyć bezpieczeństwu w czasie długich wypraw, to warto się zastanowić nad GARMIN eTrex 22x nawigacja turystyczna GPS - 010-02256-01 - 12096761303 - Allegro.pl
Wtedy telefon może być taki, który obsługuje 2G, 3G i 4G...Nie koniecznie wtedy z nawigacją, bo przy 2G to będzie baaardzo duży problem (mając na uwadze niedalekie wyłączenie 3G u wszystkich operatorów mobilnych) z netem, a mały z zasięgiem rozmównym. Zwracam uwagę, że przy wycieczkach w tereny "bardziej nigdzie" żaden telefon nie spełni oczekiwań, bo i netu nie ma (ze względu na zasięg BTS-ów) i rozmów nie da rady wykonać...Zerknij Telefon z klawiaturą: jaki najlepszy w 2022 i którą klawiszową komórkę wybrać? Ranking (satelitarnec...
Stąd myślę, że warto pomyśleć do czego tak naprawdę potrzebujesz zarówno nawigacji jak i telefonu...
Może wystarczy to: Jaki zegarek z nawigacja wybrać? - Poza domem (poza-domem.pl)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945 Masz specyficzne wymagania więc wybierz sprzęt dedykowany do takich zastosowań czyli osobne urządzenie jak podany przez @agat13 Garmin. Nie potrzeba w nich dostępu do sieci komórkowej a i anteny do odbioru sygnału GPS powinny lepiej sprawdzić się na zalesionych terenach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
agat13 - Witaj .. miałem już Garmin eTrex 10 - gorszego badziewia trudno byłoby znaleźć - napakowane funkcji, aż się "przelewają", a z prostą sprawą START - POWRÓT mają bardzo często kłopoty .. Mimo wielu prób nie udało mi się w nim skasować poprzednich tras i zrobiła się pajęczyna na ekranie z tych linii. Na dodatek w pewnym momencie włączył się tylko język angielski i żaden inny w systemie już nie istniał - tak, jak na początku .. wylądował w koszu!!! 😡
Pozdrowienia ze Szczecinka 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945 Jak widziałeś to są tylko przykłady rozwiązań w zależności od realnych potrzeb. Nie używałem tego typu urządzeń i widać trafiłeś na wadliwą sztukę, bo generalnie opinie samego producenta są ok.
Bardziej myślę o precyzyjnych rozwiązaniach, a nie "wszystko w jednym"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945napisał(-a)Witam wszystkich, a od bardziej doświadczonych oczekuję porady. Zastanawiam się nad zakupem telefonu - koniecznie z klawiaturą klasyczną - prostego w obsłudze i "mocnego" w wyłapywaniu sygnałów satelitarnych dla wędrówek po lasach. Na mnie sprawdziła się zasada, że "chytry dwa razy traci" - może bardziej biedny, niż chytry - bowiem jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem dwóch MAXCOM-ów i jednego myPhone, które to z obsługą internetu - a szczególnie map Google - nie mają wiele wspólnego. Mając już na karku 78 lat, nadal lubię sobie połazić po lasach .. no i z odnalezieniem zaparkowanego samochodu mam poważne problemy - trzy drzewa i się gubię ..
Zatem bardzo proszę o konkretne i sprawdzone praktycznie wskazówki, jaki telefon zakupić - w miarę najtańszy / bez zbędnych bajerów - abym w końcu poczuł się pewniej w tych moich wędrówkach.🙄
Telefon z klasyczną (klawiszową/mechaniczną?) klawiaturą to jednocześnie mały ekran i trudna obsługa map - tego nie da się pogodzić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
bluesmanniaki - cytuję Twoją wypowiedź: Telefon z klasyczną (klawiszową/mechaniczną?) klawiaturą to jednocześnie mały ekran i trudna obsługa map - tego nie da się pogodzić...
~~
- widocznie da pogodzić, jeśli inni z kolei zachwalają Garmin eTrex, o którym ja z kolei mam jak najgorsze zdanie (o Garmin eTrex 10) - a te mają przeważnie jeszcze mniejsze ekraniki ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale to przecież nie jest telefon 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@musbron1945 Ja bym się zainteresował nawigacją GPS TomTom GO Basic 5", na codzień w aucie będzie, jak do lasu wejdziesz, to ją zabierzesz 😉