Nie można wyświetlić tego widżeta.

Samodzielna wymiana karty SIM przez SMS

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1848
  • 6499
  • 73

@Anonimnapisał(-a)

@Katani1  bez rejestracji w Salonie czy Kiosku, nie sprzedadzą ci startera, chyba że szukać na Allegro, tam można jeszcze kupić startery bez rejestracji. Tak na marginesie dałem Pomysł by poprzez Mój Orange ten proces zrobić, bez zakupu startera, ale Pomysł jakoś nikogo nie interesuje, szkoda wielka.

Pierwsze słyszę.

Sprzedawca w zasadzie tylko na życzenie ma obowiązek zarejestrowania karty i to tez różnie z tym jest.

W Salonie z reguły karty (i doładowania) kupuje się bezpośrednio u kasjera, a rejestruje w dowolnym momencie u obsługi.

Anonim

Nie dotyczy

@Katani1napisał(-a)

Nie przesadzaj, kupowałem w kilku miejscach i nikt o rejestrację się nie pytał.

U mnie kilka kiosków jest, żaden bez rejestracji sim prepaid nie sprzeda, twardo się trzymają regulaminu, Salon to już wcale takiej opcji nie zaakceptuje, nawet nie Firmowy.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2952
  • 7706
  • 197

@BluesWingsnapisał(-a)

tylko pytanie było, czy jesli już mam nowy starter, tylko zarejestrowany, to czy da radę wymienić starą kartę na tę z zarejstrowanego startera

Wg podanej przeze mnie instrukcji to nie.

Anonim

Nie dotyczy

@Katani1  można poprzez czat spróbować tą operację przeprowadzić, nie skreślał bym zarejestrowanego startera, powinno dać radę, jak karta sim nie logowała się w sieci GSM.

• 1848
  • 6499
  • 73

@Anonimnapisał(-a)

@Katani1napisał(-a)

Nie przesadzaj, kupowałem w kilku miejscach i nikt o rejestrację się nie pytał.

U mnie kilka kiosków jest, żaden bez rejestracji sim prepaid nie sprzeda, twardo się trzymają regulaminu, Salon to już wcale takiej opcji nie zaakceptuje, nawet nie Firmowy.

To źle stosują regulamin.

Jest obowiązek rejestracji zakupionej karty, ale na życzenie kupującego.

W zasadzie wszyscy sprzedawcy kart mają obowiązek rejestracji na życzenie niezależnie gdzie się je zakupiło choć w kioskach różnie może być i tylko bezpośrednio zakupione rejestrują.

Anonim

Nie dotyczy

@andrzej1441  kilka kiosków zaliczyłem w okolicy, sprzedawcy twardo mówią że bez rejestracji startera, nie mogą go sprzedać, mieszkam w dużym Mieście, może na peryferiach gdzie kioski nie mają terminali jest inaczej, u nas są terminale i wszystkie zdobycze XXI wieku, to co piszesz nie realne, przegonią cię i tyle 😉

Tak na marginesie rejestracja prepaid jest obowiązkowa, jeśli sprzedawca w kiosku umi to zrobić, to musi zarejestrować starter przed sprzedażą, co innego jak nie ma możliwości, wtedy ten wymóg spada na klienta kupującego starter.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 1
  • 0

dziwna polityka, pokazują film jak uruchomić nową kartę, ale brak środków do realizacji celu. Za godzinę będę w domu to sprawdze czy uda się z zarejestrowanym starterem.

Anonim

Nie dotyczy

@BluesWingsnapisał(-a)

dziwna polityka, pokazują film jak uruchomić nową kartę, ale brak środków do realizacji celu. Za godzinę będę w domu to sprawdze czy uda się z zarejestrowanym starterem.

Jeśli się nie uda to poprzez czat na portalu Mój Orange to przeprowadż 😉

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 1
  • 0

tak zrobię, tylko już wiem że do czata to trzeba sie przygotować i kratę piwa postawić obok siebie 😛

• 1848
  • 6499
  • 73

@Anonimnapisał(-a)

@andrzej1441  kilka kiosków zaliczyłem w okolicy, sprzedawcy twardo mówią że bez rejestracji startera, nie mogą go sprzedać, mieszkam w dużym Mieście, może na peryferiach gdzie kioski nie mają terminali jest inaczej, u nas są terminale i wszystkie zdobycze XXI wieku, to co piszesz nie realne, przegonią cię i tyle 😉

Tak na marginesie rejestracja prepaid jest obowiązkowa, jeśli sprzedawca w kiosku umi to zrobić, to musi zarejestrować starter przed sprzedażą, co innego jak nie ma możliwości, wtedy ten wymóg spada na klienta kupującego starter.

Jak już, to lokalne przepisy-porozumienie zapewne wynikające z jakiś lokalnych powodów.