OFNK jeden numer a ilość kart SIM

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

Wiem, że w OFNK da się wymienić fizyczną kartę SIM na eSIM. Pytanie czy zmiana na eSIM powoduje wyłączenie fizycznej karty SIM czy jednak można mieć jeden eSIM np w smartwatchu, a drugą tradycyjną w smartfonie i przy zachowaniu tego samego numeru telefonu? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@artur912 jak tylko zlecisz zmianę na eSIM w ofercie na kartę, fizyczna karta SIM przestaje działać, po wgraniu i aktywacji eSIM w urządzenia.

Na AMA zadałem pytanie o Multi SIM w ofercie na kartę. Gotowość do takiego rozwiązania jest, potrzebna decyzja o uruchomieniu usługi.

https://nasz.orange.pl/t5/AMA-oferta-na-kart%C4%99-4/Dodatkowa-karta-eSIM-w-ofercie-na-kart%C4%99/m-...

Na kolejnym AMA ponowiłem pytanie o ofercie Multi SIM. Wprowadzenie takiego rozwiązania jest planowane:

https://nasz.orange.pl/t5/AMA-oferta-na-kart%C4%99-5/Multi-SIM-w-ofercie-na-kart%C4%99/m-p/407375#M3

@arthur dlaczego twierdzisz, że w OnK nie da się wgrać eSIM na SmartWatch-a? Nie widzę problemu wgrania karty eSIM do zegarka o ile odczyta kod QR. W razie potrzeby można przecież z kodu QR zczytać ciąg znaków i wpisać ręcznie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

1. Wymiana SIM na esim spowoduje wyłącznie karty fizycznej.

2. W ofercie na kartę nie ma usługi ekstra sim.

Coś takiego jest w abonamencie i Orange Flex.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2203
  • 21

@artur912 W tej chwili zapomnij o e-sim w smartwatchu w orange free. Nie ma takiej możliwości. Ale kiedyś była! Usługa jednak została zlikwidowana. Takie rzeczy to w abonamencie albo we flex. We flex bardzo prosto zrobić sobie e-sim na smartwatcha - przynajmniej na Apple Watch. I tak jak napisał @atlas_cudow w wyniku zamiany fizycznej sim na e-sim w orange free, ta fizyczna jest wyłączana 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

Czyli tylko jedna karta sim na jeden numer telefonu jest? 

• 478
  • 2203
  • 21

W Orange free tak jest. W abonamencie za dodatkową kartę ekstra e-sim z tym samym numerem płacisz dodatkowo 9 zł/ mc i 5 zł jednorazowo aktywacja, przy czym jeśli pierwszy raz aktywujesz ekstra e-sim to pierwszy  miesiąc gratis i aktywacja za darmo. We flex w zależności od planu możesz włączyć dodatkowe sim-y z tym samym numerem od 1 dodatkowej w najniższym planie za 35 pln,  2 - w planie za 50 zł i 3 w najwyższym unlimited za 80 zł. We flex dodatkowe simy z tym samym numerem są w cenie planu. Tak więc w przeciwieństwie do abonamentu,  już za 35 zł w najniższym planie flex (i w każdym wyższym za odpowiednio więcej) możesz mieć kartę w smartwatchu gratis obok karty w telefonie 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@artur912 jak tylko zlecisz zmianę na eSIM w ofercie na kartę, fizyczna karta SIM przestaje działać, po wgraniu i aktywacji eSIM w urządzenia.

Na AMA zadałem pytanie o Multi SIM w ofercie na kartę. Gotowość do takiego rozwiązania jest, potrzebna decyzja o uruchomieniu usługi.

https://nasz.orange.pl/t5/AMA-oferta-na-kart%C4%99-4/Dodatkowa-karta-eSIM-w-ofercie-na-kart%C4%99/m-...

Na kolejnym AMA ponowiłem pytanie o ofercie Multi SIM. Wprowadzenie takiego rozwiązania jest planowane:

https://nasz.orange.pl/t5/AMA-oferta-na-kart%C4%99-5/Multi-SIM-w-ofercie-na-kart%C4%99/m-p/407375#M3

@arthur dlaczego twierdzisz, że w OnK nie da się wgrać eSIM na SmartWatch-a? Nie widzę problemu wgrania karty eSIM do zegarka o ile odczyta kod QR. W razie potrzeby można przecież z kodu QR zczytać ciąg znaków i wpisać ręcznie.

• 2842
  • 12101
  • 74

Też miałem z czymś takim problem ale i zielonego operatora. Dla mnie fajną opcją okazało się przekierowanie połączeń. Działa to tak, że kiedy nie odbieram głównego numeru, to po chwili połączenie samo zostaje przekierowane na inny. U zielonego, w ofercie na kartę do zupełnie darmowa usługa. Czy działa w Orange? Nie wiem...

Screenshot_20251119-064444.png

• 478
  • 2203
  • 21

@ketrasaArtur Ale e-sim na smartwatchach funkcjonuje u polskich operatorów de facto w ramach multisim. Nie ma tak, że na zegarku masz główną i jedyną kartę sim w postaci esim. Chyba, że mowa o jakimś dziwnym chińskim urządzeniu-wynalazku dającym taką możliwość (ale to tylko teoretyczne rozważania, że takie urządzenie istnieje). Możliwość karty podstawowej e-sim na Apple Watch w subskrypcji oferuje, także na polskim rynku, jeden z globalnych graczy współpracujący z Apple z tym, że przydzielają w tej usłudze swój numer 

• 2842
  • 12101
  • 74

Sam mam 2 karty główne esim. Nie widzę problemu, aby wgrać je na zegarek. Wcale nie muszą być w ofercie multi SIM.  Operator nie decyduje i nie ma wpływu, na jakie urządzenie wygram esim:)