- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
No właśnie u mnie normalnie sama się włącza transmisja (tzn nad ikonką sygnału sieci pojawiają się strzałeczki jak przy włączonych danych i wtedy mms przychodzi). A teraz mam komunikat od textry, że nie można pobrać mmsa, bo przekroczono limit czasowy. Sęk w tym, że nawet w skrzynce żadnego mmsa nie ma. Próbowałam na innych aplikacjach, ale nic to nie dała. Stockowa mi zamienia smsy w mmsy po 3-4 linijkach tekstu. Czy to może być kwestia szybkości przesyłu danych? Jak włączam przesył danych pojawia mi się LTE +, nie znam się na tyle, więc nie wiem, czy to jest 3g czy 4g, a czytałam, że telefony chińskich marek, nawet te dostępne normalnie w sklepach jak mój huawei p10 miewają z tym jakieś dziwaczne problemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
Jak masz LTE, to prędkość transmisji nie powinna mieć znaczenia. Przy wysyłaniu MMSów transmisja danych się zapewne samoczynnie włącza, po czym wyłącza się i nie odbierasz MMSów, które trafiają do Multiboxa. Tak techniczny to ja jednak nie jestem, więc poczekaj na posty lepiej obeznanych w temacie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
Tak zrobię. Żeby jeszcze mmsy do multiboxa trafiały po wysłaniu, a nie np dzień później też było by inaczej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
Spróbuj może ustawić zgodnie z poniższą instrukcją Internet:
- Wybierz USTAWIENIA
- W pierwszej sekcji wybierz WIĘCEJ, a następnie wejdź w SIEĆ KOMÓRKOWA i potem w NAZWA PUNKTU DOSTĘPU
- Wybierz MENU i NOWA NAZWA APN
- Jako NAZWA ustaw Orange Internet
- W pole APN wpisz internet
- W pola NAZWA UŻYTKOWNIKA i HASŁO wpisz internet
- Jako TYP APN wpisz default
- Jako TYP UWIERZYTELNIANIA wybierz PAP LUB CHAP
- Jako PROTOKÓŁ APN wybierz IPv4
- Naciśnij ZAPISZ
- Na liście NAZWY APN zaznacz kropkę przy profilu Orange Internet
Następnie MMS:
- Wybierz USTAWIENIA
- W pierwszej sekcji wybierz WIĘCEJ, a następnie wejdź w SIEĆ KOMÓRKOWA i potem w NAZWA PUNKTU DOSTĘPU
- Wybierz MENU i NOWA NAZWA APN
- Jako NAZWA ustaw MMS Orange
- W pole APN wpisz mms
- W pole NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz mms
- W polu HASŁO wpisz mms
- W pole MMSC wpisz http://mms.orange.pl
- W pole PROXY DLA MMS wpisz 192.168.006.104
- W pole PORT MMS wpisz 8080
- Jako TYP UWIERZYTELNIANIA wybierz PAP LUB CHAP
- Jako TYP APN wpisz mms
- Jako PROTOKÓŁ APN wybierz IPv4
- Naciśnij ZAPISZ
- Wróć do głównego ekranu i wybierz WIADOMOŚCI
- Wybierz WIĘCEJ i wybierz USTAWIENIA i przejdź na zakładkę ZAAWANSOWANE
- W opcji AUTOPOBIERANIE MMS wybierz ZAWSZE
- W opcji ZAWSZE POBIERAJ I WYSYŁAJ MMS-Y wybierz ZAWSZE
Następnie wyłącz telefon i włącz ponownie. Zobacz najpierw, czy przy włączonej transmisji danych będzie lepiej działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
Dzięki, zrobiłam co trzeba, tylko właśnie pytanie odnośnie aplikacji Textry, nie tej fabrycznej, tam chyba jakoś inaczej ustawia się mmsy? I to właśnie z Textry co jakiś czas wyskakuje mi komunikat, że nie można odebrać mmsa, bo przekroczono limit czasowy. Przy okazji całego tematu czy ktoś może wie dlaczego ta aplikacja w ten sposób reaguje i co to może oznaczać? Skrzynkę multibox mam cały czas pustą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
Tej aplikacji nie widziałem na oczy. Jednakże ustawienia dotyczące MMS-ów wprowadza się w ustawieniach telefonu, a nie ustawieniach aplikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMS
Odnotowała, dziękuję za tą informację. Póki co wróciłam do aplikacji systemowej, czas pokaże, zastanawiają mnie te komunikaty z Textry, że nie może pobrać mmsów, a do multiboxa nie mogę się zalogować aktualnie żeby sprawdzić jego zawartość. Będę dalej pisać w temacie jak tylko coś się wyklaruje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2