Kopia zapasowa na koncie google zadziała też na innym telefonie?

ROZWIĄZANE

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1488
  • 5943
  • 57

Robiąc kopie zapasową na koncie google pokazuje mi się model telefonu. Czy jest możliwe użycie tej kopii na innym urządzeniu?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12127
  • 75

Kopia zapasowa na koncie google zadziała też na innym telefonie

Jeżeli chodzi o Android  to tak. Po prostu zaloguj się kontem Google na nowym telefonie .  Tam będzie opcja synchronizacji i przywrócenia danych.  Oczywiście pod warunkiem , że dane są faktycznie na koncie.  Przywrócić możesz prawie wszystko, łącznie z aplikacjami, SMS czy hasłami. Ogólnie android pozwala na przywrócenie danych przez konto, Google, wi-fi, bt lub kablem USB...

Dla przykładu, tak wygląda screen kopiowania danych z mojego starego telefonu, na nowy zupełnie inny model

Screenshot_20250914-134705.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12127
  • 75

Kopia zapasowa na koncie google zadziała też na innym telefonie

Jeżeli chodzi o Android  to tak. Po prostu zaloguj się kontem Google na nowym telefonie .  Tam będzie opcja synchronizacji i przywrócenia danych.  Oczywiście pod warunkiem , że dane są faktycznie na koncie.  Przywrócić możesz prawie wszystko, łącznie z aplikacjami, SMS czy hasłami. Ogólnie android pozwala na przywrócenie danych przez konto, Google, wi-fi, bt lub kablem USB...

Dla przykładu, tak wygląda screen kopiowania danych z mojego starego telefonu, na nowy zupełnie inny model

Screenshot_20250914-134705.png

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62787
  • 860

@Glut jeżeli uruchamiasz nowy telefon, a chcesz mieć ustawienia, dane, SMS-y, aplikacje ze starego telefonu, to podczas uruchomienia nowego wszystko skopiujesz postępując zgodnie z podpowiedziami. Nawet przekopiują się hasła do kont i WiFi. Przynajmniej jest tak, gdy oba telefony mają android-a. Dane w ten sposób da się przekopiować na IOS, ale bez aplikacji i haseł.