Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak zrobić żeby na androidzie w smartfonie zdalnie restartować telefon?

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6345
  • 25919
  • 216

@Januszbba 

IMHO nie obejdziesz problemu ze zdalnym dostępem do telefonu poprzez inny zdalny dostęp do telefonu. Musisz naprawić ten zdalny dostęp który masz, a nie organizować nowy.

Być może, że telefon po prostu zrywa połączenie WiFi kiedy jest "uśpiony" w celu oszczędzania baterii. Jeśli tak, sprawę załatwi podłączenie go do ładowarki. Huawei nie eksponuje zbyt wielu ustawień, ale w menu ustawień masz baterią i tam zarówno tryby oszczędzania (które należy wyłączyć), jak i listę aplikacji (pod "uruchamianie aplikacji"), dla których zarządzanie jest "automatyczne". Jeśli  nie chcesz żeby system sam ci wyłączał aplikację, to musisz ustawić ją na "zarządzanie ręczne".

Jest też opcja w "więcej ustawień zasilania" która zapobiega automatycznemu rozłączaniu WiFi przy przechodzeniu w "stan uśpienia". Musisz te opcje przetestować.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1021
  • 3356
  • 0

@j131  Wiem inny program nie pomoże muszę naprawić ten problem co jest dlaczego tak się dzieje. Ten telefon po 2 minutach się wyłączy bo tak to ustawiłem tryb uśpienia. W aplikacji any desk jest zaznaczone zarządzanie automatyczne więc wyłącze i przejdę na ręczne tylko tam widzę też są jakieś ustawienia to nie wiem czy to mam też wyłączyć? sam any desk działa w tle tylko nie wiem czy więcej ustawień zasilania jest w moim telefonie. 

• 1021
  • 3356
  • 0

@j131  Dzięki że to napisałeś to są bardzo cenne wskazówki 🙂 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 482
  • 2019
  • 11

A wchodzi w grę np podłączony telefon do Rasberki? Jeżeli tak, to bez trudu osiągniesz wszystko co chcesz a przy okazji cały czas telefon będzie podłączony do ładowarki. Uprzedze też wątpliwości odnośnie baterii. Jeżeli telefon będzie leżał cały czas na podstawce chłodzącej do wytrzyma nawet rok 🙂

• 1021
  • 3356
  • 0

@atlas_cudow  pomyślę o tym 🙂 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 482
  • 2019
  • 11

@JanuszbbaMożesz też użyć terminala np HP, jeżeli chcesz mieć to na Windowsie.  Jak chcesz to zagadaj do mnie na priv, to pomogę Ci zrobić taki system.

• 1021
  • 3356
  • 0

@j131  Bardzo Ci Dziękuje za tą poradę co mi napisałeś 🙂 zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa mogę się cały czas łączyć zdalnie z telefonem  nie ma rozłączenia nawet jak następuje uśpienie 🙂 sama aplikacja działa w tle czyli any desk. 🙂 Tobie się należy zaznaczenie rozwiązania problemu bo wskazałeś skuteczną poradę na Mój problem. 🙂 

@atlas_cudow  Dziękuje też Tobie za cenne porady 🙂 a to co napisałeś ostatnio to rozważę to na spokojnie 🙂