Jak skorzystać z kopii zapasowej Google na Android

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2306
  • 10570
  • 72

Nikt z Nas nie lubi kiedy na skutek np. awarii telefonu nie może korzystać z danych, które ma na nim zapisane. W takiej sytuacji z pomocą przychodzi kopia zapasowa Google dzięki, której na innym użądleniu otworzysz swoje kontakty i inne ważne dane.

1. Otwórz aplikację "Ustawienia"
  2. Kliknij "Google", a potem "Wszystkie usługi"
  3. W sekcji „Tworzenie i przywracanie kopii zapasowej” kliknij "Kopia zapasowa"
  4. Następnie kliknij "Utwórz kopię zapasową teraz"

Po zalogowaniu się na konto Google na nowym urządzeniu Twoje dane wraz z ustawieniami zostaną zaimportowane z kopii.

Ważne: wersja Android urządzenia, na który chcemy pobrać dane z kopii musi być taka sama, lub nowsza.

No i masz "swój telefon z powrotem"👍😉

4 ODPOW. 4

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4064
  • 19421
  • 98

Krótko ale rzeczowo. Brawo 🙂

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2306
  • 10570
  • 72

@atlas_cudow

Ja wiem, że dla Was to banał, ale są w dzisiejszych czasach ludzie (i wcale nie seniorzy), który mają z tym problem.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4064
  • 19421
  • 98

Absolutnie nie uważam, że to banał! Miałem na myśli to , że udało Ci się napisać coś krótko, rzeczowo i konkretnie. Po co rozwijać niepotrzebnie temat i go jakoś specjalnie kompilować?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 115
  • 1013
  • 0

@Glut, zamieszczając poradnik nie pisz później o banalne, użytkownicy i czytelnicy tego forum są na różnym poziomie wtajemniczenia i dla każdego jest tu dość wartościowych informacji, tak jak twój wpis.

Nie kombinuj i nie umniejszaj, ja cię proszę.