- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Google uruchamia RCS domyślnie wszystkim w aplikacji Wiadomości
Więcej o tym tutaj. O co chodzi? Każdy (prawie każdy, niektórzy muszą zaakceptować warunki), kto posiada aplikację Wiadomości od Google, ma z automatu uruchomioną opcję wiadomości RCS. Nawet jak jej wcześniej nie uruchamiał. Cześć telefonów domyślnie korzysta właśnie z tej aplikacji do wiadomości SMS.
Co to jest RCS?
Bardzo dobrze opisane na ten temat informacje znajdziecie pod linkiem: https://www.hurt-orange.pl/operatorzy-krajowi/uslugi/uslugi-rcs/ (choć większość informacji dedykowana jest tam dla biznesu, to... przydatne mogą być także dla nas 😉)
Co o tym sądzicie? Uważacie, że kiedyś może pojawić się ta funkcja na urządzeniach od Apple?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wojciech na smatrfonach Xiaomi zauważyłem, że aplikacji a wiadomości korzysta z RCS już jakiś czas temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@Wojciech na smatrfonach Xiaomi zauważyłem, że aplikacji a wiadomości korzysta z RCS już jakiś czas temu.
To samo na Samsungach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 na Samsungach nie zauważyłem, pewnie z tego powodu, że częściej korzystam z Xiaomi lub podmiana tak nastąpiła, że nie zauważyłem. Na Xiaomi widać różnicę nawet nie zagłębiając się jakoś mocno w aplikację.
Pytanie tylko, czy to nie kolejny sposób na wepchnięcie niechcianych reklam klientowi korzystającemu z aplikacji Googla?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)Pytanie tylko, czy to nie kolejny sposób na wepchnięcie niechcianych reklam klientowi korzystającemu z aplikacji Googla?
Chyba raczej nie, od dawna to istnieje w wiadomościach i nie spotkałem się z żadną reklamą jak dotąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wojciechnapisał(-a)Co o tym sądzicie? Uważacie, że kiedyś może pojawić się ta funkcja na urządzeniach od Apple?
Jest od początku i nazywa się iMessage. Fajnie, że Android doczekał się takiej funkcjonalności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wojciechnapisał(-a)Więcej o tym tutaj. O co chodzi? Każdy (prawie każdy, niektórzy muszą zaakceptować warunki), kto posiada aplikację Wiadomości od Google, ma z automatu uruchomioną opcję wiadomości RCS. Nawet jak jej wcześniej nie uruchamiał. Cześć telefonów domyślnie korzysta właśnie z tej aplikacji do wiadomości SMS.
Co to jest RCS?
Bardzo dobrze opisane na ten temat informacje znajdziecie pod linkiem: https://www.hurt-orange.pl/operatorzy-krajowi/uslugi/uslugi-rcs/ (choć większość informacji dedykowana jest tam dla biznesu, to... przydatne mogą być także dla nas 😉)
Co o tym sądzicie? Uważacie, że kiedyś może pojawić się ta funkcja na urządzeniach od Apple?
Ciekawe czy RCS będzie działać na 2 kartach sim?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś