- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Mam problem na systemie iOS. Przeniosłem numer z vikinga do Orange flex na esim i teraz nie mogę wysłać SMS. Wszystkie działa oprócz wysyłania smsów. Próbowałem wymienić kartę, zresetować telefon, zablokować i odblokować kartę nic nie dało. Macie jakieś pomysły ?? Telefon to iPhone 11
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź połączenie sieciowe. Aby wysłać wiadomość jako wiadomość iMessage lub MMS, musisz mieć połączenie z siecią komórkową danych lub z siecią Wi-Fi. Aby wysłać wiadomość SMS, musisz mieć połączenie z siecią komórkową. Jeśli masz włączoną funkcję Rozmowy przez Wi‑Fi, możesz wysyłać wiadomości SMS przez sieć Wi‑Fi.
Czyli jeśli chcesz wysłać sms z esim to również z niej powinna iść transmisja danych.
Przynajmniej mi się tak wydaje, ale głowy nie dam - przetestuj. Nie mam Iphona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
E sim nie mogę wysłać SMS iOS
@Orleks nie wiem, czy masz możliwość ustawienia obsługi SMS-ów, warto sprawdzić takie ustawienia:
Centrum SMS +48501200777
Wiadomości wysyłane jako Tekst
Czas ważności SMS jako Maksimum
Użyj GPRS – Nie.
Warto też napisać w tej sprawie na czacie FLEX.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takich opcji nie widzę w ustawieniach. Zgłoszone do Orange flex, poszło do działu technicznego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomyślałem że pierwszy ja taki nie jestem i może macie jakieś rozwiązanie tego tematu.
iphone 11 jest dual sim z karta e sim. Okazało się że jak wyjąłem kartę fizyczną z telefonu mogę wysyłać sms z e sim. A jak była fizyczna nie mogłem. Nie rozumiem, przecież to dual sim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Orleks nie mam iPhone, więc strzelam w ciemno. Czy przy wysyłaniu SMS-ów masz opcje wyboru, z której karty SIM ma być wysłany?
Może w ustawieniach trzeba wybrać, która karta SIM ma być główna do SMS-ów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź połączenie sieciowe. Aby wysłać wiadomość jako wiadomość iMessage lub MMS, musisz mieć połączenie z siecią komórkową danych lub z siecią Wi-Fi. Aby wysłać wiadomość SMS, musisz mieć połączenie z siecią komórkową. Jeśli masz włączoną funkcję Rozmowy przez Wi‑Fi, możesz wysyłać wiadomości SMS przez sieć Wi‑Fi.
Czyli jeśli chcesz wysłać sms z esim to również z niej powinna iść transmisja danych.
Przynajmniej mi się tak wydaje, ale głowy nie dam - przetestuj. Nie mam Iphona.