- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy karta sim uszkodziła telefon?
Witam,
mam problem ponieważ dwa miesiące po zakupie nowego telefonu marki Xiaomi, telefon niespodziewanie z dnia na dzień przestał działać. Nie reaguje na nic. Nie działa pod zasilaniem, usb w komputerze czy też nie da się wybudzić go w trybie hard reset ogólnie cegła. No cóż telefon oddam do serwisu na gwarancję. Postanowiłem przełożyć kartę sim do innego telefonu i z niego korzystać. Był to LG G3. Nieoczekiwanie telefon po dwóch dniach również przestał działać. Dokładnie te same objawy co w/w Xiaomi. Więc mam już dwa uszkodzone telefony. Jedyne co łączy oba te telefony to ta sama karta sim. Żaden z nich wcześniej nie upadł, ani nie został zalany. Być może to przypadek, a być może coś jest na rzeczy. Nie mam zamiaru ryzykować kolejnego sprzętu. Stąd moje pytanie w temacie. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znalazłem w archiwum forum Orange post z 2012r.
http://www.orange.pl/fid,4002278347,id,1494900115,title,karta-sim-uszkadza-telefon,forumthread.html
Mam identyczną sytuację.
Czy istnieją jeszcze te urządzenia do testowania kart?
gdzie w okolicach łodzi mógłbym taki test wykonać?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy jeżeli faktycznie powodem uszkodzenia była karta sim mam jakiekolwiek podstawy aby ubiegać się o zwrot kosztów naprawy telefonu?