Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy adapter USB-C/Jack 3.5mm zadziała w każdym współczesnym telefonie?

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1019
  • 4197
  • 19

A przeczytałeś mój poprzedni post?

Nawet wspomnieniem na przykładzie Samsunga:

atlas_cudow_0-1738747863435.png

Także ta informacja na stronie producenta nie jest do końca prawdą. Na niskich modelach Samsunga oraz na starszych ta przejściowa zadziała.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 407
  • 2465
  • 0

Czyli jak żona ma A32 to zadziała a jak sobie kupię S24/S25 to niekoniecznie? I to jest paranoja 🙂

ps, Pan administrator chyba przesadził, ten temat z Orange nie ma nic wspólnego, więc po co tworzyć wątek, ot pogaduchy...

• 1019
  • 4197
  • 19

Tak jak wspomniałem wcześniej. Są 2 rodzaje, z przerywnikiem DAC i bez.  Tak już jest i nie mamy na to wpływu.

• 407
  • 2465
  • 0

Tak ale to jest wtórne, konsekwencja tego, że producent smartfona nie trzyma jakichś parametrów/standardów USB-C?

• 1019
  • 4197
  • 19

Jakoś tak wyszło, że tańsze telefony mają DAC na płycie głównej, a inne w adapterze. Pewnie chodzi o jakość audio i straty dźwięku na złączu.

• 407
  • 2465
  • 0

A tu proszę bardzo - taki sam ale z DAC???!!! I na dodatek tańszy 🙂
https://e-baseus.com/product-pol-2103-Baseus-L54-Adapter-Audio-przejsciowka-z-USB-C-Type-C-na-Mini-J...

• 1019
  • 4197
  • 19

Ceny samych adapterów raczej są zbliżone. Tym się nie sugeruj . Poza tym bardzo często są błędy w opisach. 

• 407
  • 2465
  • 0

Co za bajzel...

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2410
  • 9278
  • 35

@bluesmanniakinapisał(-a)

Co za bajzel...

ja bym się jednak trzymał bluetooth. Rozumiem, masz jakieś zacne słuchawki przewodowe i to z nich chcesz korzystać. Do roli przejściówki wyszukaj więc odpowiedni odbiornik BT z gniazdem 3,5. Będzie pasował do każdego obecnego, przyszłego i przeszłego phona.

• 407
  • 2465
  • 0

@pirenejnapisał(-a)

@bluesmanniakinapisał(-a)

Co za bajzel...

ja bym się jednak trzymał bluetooth. Rozumiem, masz jakieś zacne słuchawki przewodowe i to z nich chcesz korzystać. Do roli przejściówki wyszukaj więc odpowiedni odbiornik BT z gniazdem 3,5. Będzie pasował do każdego obecnego, przyszłego i przeszłego phona.

Możesz dać jakiś link do takiego czegoś, żebym wiedział z czym to się je? Bo google wyrzuca mi tylko z wtyczką jack zamiast z gniazdem...

Coś znalazłem: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/akcesoria-rtv/akcesoria-do-hi-fi-i-audio/adapter-odbiorn...

Ale niezbyt mi się podoba takie rozwiązanie, mało mobilne a ja głównie na wyjeździe, w podróży słucham z telefonu, w domu nie potrzebuję. A to i spore rozmiary i o naładowanie baterii trzeba pamiętać, to ostateczność 😉