Nie można wyświetlić tego widżeta.

BRAK ZASIĘGU CAŁKOWITY W SAMSUNG GALAXY M35 5G

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2377
  • 13126
  • 63

@Zbyszek104 ja obstawiam felerny telefon, brak zasięgu tak się objawia, jeśli jest problem z kartą SIM, to stosowna informacja od razu się pojawia, tak na marginesie, tyle lepszych marek telefonów jest na rynku, jak się nie kupuje flagowca od Samsung, to resztę tych tańszych modeli bym odpuścił, nie dość że droższe od konkurencji, to jeszcze awaryjne.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2693
  • 11106
  • 107

Cześć @Zbyszek104 

Czy próbowałeś przełożyć kartę SIM do drugiego slotu oraz czy próbowałeś wykonać reset ustawień sieciowych( Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieciowych)?

Czy próbowałeś również wykonać hard reset smartfonu? W tym linku masz jak to zrobić https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-przeprowadzic-reset-fabryczny-na-urzadzeniu-mo...

Daj znać czy pomogło 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 41
  • 0

Witam. Tak wykonałem ale nic to nie dało. W końcu po odebraniu z smartfona z Serwisu , gdy nadal był brak zasięgu w telefonie to oddałem go do sklepu. Ale zobaczym czy mi zwrócą kasę czy wymienią na drugą taką samą sztukę.

• 10
  • 41
  • 0

Witam serdecznie .Sprawa jest następująca : najpierw pierwszy raz oddałem go do Autoryzowanego Serwisu Samsunga w Koszalinie. Przy odbieraniu z tego serwisu powiedzieli że już tel jest naprawiony. Problemem przy braku zasięgu był główny włącznik tel. oraz jakaś tasiemka. Ale gdy tylko wyszedłem z serwisu i wsiadłem do mego auta to ZNOWU BRAK ZASIĘGU !!!!. Ale tym razem oddałem tel. do sklepu tam gdzie go zakupiłem. Wiem dobrze że są inne modele do kupienia ale mi pasował akurat taki model. No trudno , ale jestem OGROMNIE CIEKAW gdzie jest główna PRZYCZYNA????? Obecnie mam starą Motorolę moto x style 1572 która ma już ponad 15 lat !!! i jadąc autem w mieście , to wszędzie jest zasięg NA FULL !!! Wszystkie kreski. A w tym nowym samsungu ZERO ZASIĘGU. Zobaczymy co sklep zadecyduje oraz Serwis , bo tym razem sklep poinformował mnie że sklep wyśle mój tel. do innego Serwisu , nazywa się CCS w Piasecznie. A wtedy mój telefon  był w serwisie w Koszalnie. Zobaczymy co teraz ten inny Sewis wymyśli...?  PS- jestem cierpliwy...ale ......do czasu. :))) PS : odpisuję Ci że podczas braku zasięgu w aucie jest komunikat na tel. BRAK ZASIĘGU lub drugi komunikat SIEĆ NIE ZAREJESTROWANA. Co do nadajnika 2 G to owszem też sprawdzałem i nic to nie dało. Ani 2 g , ani 3g ani 4g ani 5g.Gdy mam zasięg ( bez ani jednej kreski )  to na kierownicy w zestawie pokazuje raz logo ORANGE a raz BRAK SIECI.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2216
  • 10605
  • 88

@Zbyszek104Kupowałeś w jakimś znanym sklepie, elektromarkecie?

• 10
  • 41
  • 0

Witam . Tak oczywiście że znanym to nie żadna tajemnica. Kupiłem go w Koszalinie w sklepie MEDIA EXPERT. Ale nie zdalnie.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2216
  • 10605
  • 88

@Zbyszek104Opinia z ME:

"Tak reklamowany czas pracy baterii trochę rozczarowuje. Minusem jest problem z zasięgiem. Pod Tarnowem stracił sygnał GPS gdzie mój stary tel nigdy nie miał takiego problemu. Pewnie trafi do serwisu. Z tego co czytam nie jest to jednostkowy przypadek." Może i z GSM jest podobnie? Inny model ale podobne problemy https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problemy-z-zasi%C4%99giem-galaxy-m53-5g...

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2377
  • 13126
  • 63

@Zbyszek104napisał(-a)

Witam serdecznie .Sprawa jest następująca : najpierw pierwszy raz oddałem go do Autoryzowanego Serwisu Samsunga w Koszalinie. Przy odbieraniu z tego serwisu powiedzieli że już tel jest naprawiony. Problemem przy braku zasięgu był główny włącznik tel. oraz jakaś tasiemka. Ale gdy tylko wyszedłem z serwisu i wsiadłem do mego auta to ZNOWU BRAK ZASIĘGU !!!!. Ale tym razem oddałem tel. do sklepu tam gdzie go zakupiłem. Wiem dobrze że są inne modele do kupienia ale mi pasował akurat taki model. No trudno , ale jestem OGROMNIE CIEKAW gdzie jest główna PRZYCZYNA????? Obecnie mam starą Motorolę moto x style 1572 która ma już ponad 15 lat !!! i jadąc autem w mieście , to wszędzie jest zasięg NA FULL !!! Wszystkie kreski. A w tym nowym samsungu ZERO ZASIĘGU. Zobaczymy co sklep zadecyduje oraz Serwis , bo tym razem sklep poinformował mnie że sklep wyśle mój tel. do innego Serwisu , nazywa się CCS w Piasecznie. A wtedy mój telefon  był w serwisie w Koszalnie. Zobaczymy co teraz ten inny Sewis wymyśli...?  PS- jestem cierpliwy...ale ......do czasu. :))) PS : odpisuję Ci że podczas braku zasięgu w aucie jest komunikat na tel. BRAK ZASIĘGU lub drugi komunikat SIEĆ NIE ZAREJESTROWANA. Co do nadajnika 2 G to owszem też sprawdzałem i nic to nie dało. Ani 2 g , ani 3g ani 4g ani 5g.Gdy mam zasięg ( bez ani jednej kreski )  to na kierownicy w zestawie pokazuje raz logo ORANGE a raz BRAK SIECI.

Sieć nie zarejestrowana....Komunikat powinien być... Karta SIM nie mogła się zarejestrować, to problem z kartą SIM jest, lub hasła nie wpisałeś, bardzo zdawkowe informacje dajesz, trudno sensownie pomóc, równie dobrze slot SIM czy moduł felerny, skorzystał bym z rękojmi i pozbył się telefonu.

• 10
  • 41
  • 0

Witam oddałem tel. do sklepu a sklep do serwisu. Zobaczymy co odpowie drugi już serwis. opisałem bardzo dokłądnie i sporo .

Ale masz rację już oddałęm do sklepu jako na RĘKOJMĘ . I zakupię sobie inny samsung.Tylko zobaczymy czy coś to da...? chodzi nadal o zasięg.

* Scalenie wpisów - Bartłomiej