Nie można wyświetlić tego widżeta.

jak jest z oversellingiem w Orange? Ilu uzyszkodnikow podlacza sie wiecej niz nominalne

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2767
  • 10187
  • 54

jak jest z oversellingiem w Orange? Ilu uzyszkodnikow podlacza sie wiecej niz nominalne

@Anonim Ty mówisz o splitterze na olcie a ja mówię o splitterach końcowych w OPP.  Ich pojemność dobieramy zależnie od ilości potencjalnych klientów. 

Anonim

Nie dotyczy

Ja mówię o OPP, czyt. tej skrzynce w piwnicy. Do tego podpinane jest zazwyczaj 64 klientów, a to co dalej - szczerze, nie wiem i tu może to być już o wiele inaczej rozwiązane. Jeśli mi się myli, to przepraszam - może faktycznie coś poknociłem, ale z tego co pamiętam to właśnie tak to Orange rozwiązywał. Może mnie już pamięć zawodzi 😅

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2767
  • 10187
  • 54

@Anonim Nie, w OPP stosuje się różne splittery. Tak jak mówiłem zależnie od ilości mieszkań (w żargonie korporacyjnym od ilości HH). Standardowo stosujemy od 4-64. Nigdy jednak nie jest tak że pokrywają one 100% ilość HH.