Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgoda na poprowadzenie kabla telefonicznego

Ela12
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Rozumiem o czym piszesz, @xsunnyx. Jak mieszkałam na wsi, to miałam podobną sytuację …. ze stodołą i tym co w niej było. Nie przypilnowałam …. ehh…. Ale to inny temat już.

Życzę, aby Ci dobrze poszło z tym kablem oraz instalacją.

Ela

xsunnyx
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Nie da rady bo w momencie gdy Orange wystąpił o zgodę to zostaliśmy objęci obserwacją. Był ktoś z urzędu miasta i robił zdjęcia więc jak pojawi się kabel będzie to podejrzane.. trudno, muszę podziękować firmie Orange..

mabud73
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny

Jeżeli nie Orange, to pewnie też nikt inny (bynajmniej stałe łącze). Dziwi mnie postawa konserwatora. W poprzednim miejscu zamieszkania (kamienica, zabytek klasy II) konserwator nie robił żadnych problemów z jakimi kolwiek pracami, łącznie z podłączeniami mediów. Niestety zależy to od jego indywidualnego podejścia. Pozostaje w takim razie opcja LTE. Z drugiej strony samo OPL mogło by podpiąć budynek pod ziemią, ale widać, jest to dla nich nieopłacalne.

Ela12
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Trudno, @xsunnyx, i szkoda... Jak pisze @mabud73, inni operatorzy na obecnej Twojej sytuacji też mogą powiedzieć: nie.

Nie znam się na tym, ale chyba można odwołać się od decyzji tego konserwatora?

Skoro sąsiedzi dookoła Twego domu mają podłączone kable, to dlaczego Ty nie możesz mieć?

I dlaczego Tobie tak cichcem ucięto kabel u domu?

Ela