- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zator, gmina Puszcza Mariańska. Kiedy może rozpocząć się budowa sieci światłowodowej?
Cześć,
przychodzę z zapytaniem o C1.1.1 Zapewnienie dostępu do bardzo szybkiego internetu na obszarach białych plam (trzeci nabór).
Zamieszkuje w miejscowości Zator, gmina Puszcza Mariańska 96-330. Szukam informacji, kiedy może rozpocząć się budowa sieci. Jedyną informację jaką znalazłem to na stronie internet.gov.pl, że usługa ma zostać dostarczona do 31.12.2026 i tutaj pytanie jak to wyglądało we wcześniejszych naborach, czy faktycznie tyle trzeba było czekać?
Dodam, że w miejscowości obok Olszanka ok. 700-800m sieć funkcjonuje od ok. 2 lat.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi!
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zator, gmina Puszcza Mariańska. Kiedy może rozpocząć się budowa sieci światłowodowej?
@TVLIBnapisał(-a)Jedyną informację jaką znalazłem to na stronie internet.gov.pl, że usługa ma zostać dostarczona do 31.12.2026 i tutaj pytanie jak to wyglądało we wcześniejszych naborach, czy faktycznie tyle trzeba było czekać?
Cześć, tak, wcześniejsze projekty też były realizowane mniej więcej przez taki czas. Dużo zależy od wykonawcy jak szybko uda im się zrealizować projekt i budowę sieci, ale z tego co słyszę to tego czasu jest mało dla nich mimo że nam się wydaje że do dopiero będzie za ~2 lata.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TVLIB próbuj dowiadywać się u beneficjenta projektu. Niestety z własnego doświadczenia wiem, że potrafi to trwać długie lata.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TVLIB jak zrobią do daty którą podali to będzie bardzo dobrze. Trzymaj za nich kciuki. Może się uda 👍