- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysoki ping od 16 do 22:30, proszę o pomoc
Dzień dobry, od tygodnia borykam się z problemami z internetem, zacznę więc od początku. Tydzień temu nagle zacząłem mieć bardzo wolny internet jak i wysoki ping, problem utrzymywał się pare dni, jednak co ciekawe ~23:00 do rana wszystko było okej, problem minął po paru dniach, jednak to nie wszystko. W kolejnych dniach download jak i upload był bardzo dobry, ping to samo, jednak gdy przychodzi godzina 16 - ping wzrasta dwukrotnie, a sam internet nieznacznie się zmienia, natomiast gdy wybija godzina 22:30 - wszystko wraca do normy, ping spada, a sam upload i download się poprawia - co może to powodować? Nigdy się jeszcze nie spotkałem, żeby ping tak bardzo się zmieniał o tak dokładnych ramach czasowych, proszę o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@retsu213 jeśli to Internet Mobilny po LTE, to zrozumiałe, im większe obciążenie nadajnika, tym ping wyższy, podobnie wysyłanie i pobieranie jest wolniejsze, mniej użytkowników korzysta z sieci, to jest lepiej, nic z tym nie zrobisz, to normalne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w przypadku obciążeń nadajnika problem nie powinien występować w losowych godzinach? A nie tak dokładnie od 16-22:30 jak to jest w moim przypadku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak pisałem, nie ma reguły, losowe godziny, Internet LTE nie jest stabilny i nigdy raczej nie będzie, musisz się z tym pogodzić, u wszystkich operatorów tak jest zresztą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bez sensu, kilka lat używam tego internetu i było w porządku, a od tygodnia takie wariacje, nie wydaje mi się żeby możliwe było, aby dzień w dzień w takich samych godzinach występował problem z pingiem, tymbardziej, że ktoś miał na forum identyczny problem jak ja, no cóż, pozostaje mi w takim razie czekać, czy zmiana trybu sieci na 3G może cokolwiek poprawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@retsu213 możesz zgłoszenie zrobić, aktywują lokalizację i sprawdzą z jakim nadajnikiem BTS jest problem, jeśli ma usterkę to naprawią, 3G zmniejszy ping, ale i szybkość netu mocno spadnie. Tak z ciekawości do grania ten Internet Mobilny używasz?
Bo to się do tych celów nie nadaje, nigdy nie ma stabilnego pingu, sieć LTE jest zależna od wielu czynników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak używam, gram po kablu i nigdy takich problemów nie miałem, ping o dziwo był stabilny i w sumie dalej jest, poza tymi wybrykami między 16, a 22.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Internecie Mobilnym, nie ma gwarancji niskiego pingu, czy max szybkości, musisz to mieć na uwadze, bo nawet kilkukrotne zgłoszenie, może być z marszu zamknięte, to co masz to nie światłowód gdzie są stałe parametry, tyle ode mnie w temacie @retsu213 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny niestety rządzi się swoimi prawami. Jest osiągi zależy między innymi od obciążenia sieci. Godziny 16 -22 nie są moim zdaniem przypadkowe. W tym czasie dzieci są po szkole, dorośli w większości po pracy więc wtedy więcej korzystają z internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, że w tych godzinach internet naprawdę może być przeciążony, jednak dalej będę podtrzymywał zdanie, że nie jest normalne aby internet OD RAZU zaczął gorzej działać z wybiciem dokładnie godziny 16:00, nie 5 minut, nie 5 minut później, zawsze jest to ta sama godzina. No cóż, problemu niestety jak już zrozumiałem nie rozwiążę, pozostało mi czekać z nadzieją że może się poprawi.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »